kolmapäev, november 07, 2007

Maroko köök


Sel korral oli kokanduskursuse teemaks Maroko köök:
*Salat apelsini ja sibulaga (kummaline kooslus, eks? aga hästi nami ja mõnusalt ergutav).
*Siis lambaliha ja kõikvõimalikuga supp. Terav. Kurk õhetas:)
*Edasi tuli spetsiaalses ahjuanumas küpsetatud kana. Saab asendada ka eestipärase savipotiga. Ülihea lõhnaga, tulenes ühest maitseainest. Kõrvale couscous.
*Lõpetuseks oli vist veidraim maius, mis olla saab. Porganditrühvlid. Porgandid koos viigimarjadega keedeti kokkusulanuks, lisaks erinevaid maitseaineid ja pakk mandlilaaste. Sellest vormisime lõpuks pallikesed ja katsime valge shokolaadiga.
Mõnusad magusad viigimarjaseemnetest krõmpsuvad maiused. Porgandi maitse oli nullini ära peidetud. Kuidagi jõulumaitselised olid. Mina näiteks jälestan keedetud porgandit, kuid seal petsid porgandid mu vägagi ära. Maitses päris tõsiselt. Ja samas oluliselt tervislikum ja figuurisõbralikum maius kui enamus muid. Kõige kõrvale loomulikult sobivad veinid:)

Ootan juba järgmist korda:) Siis tulevad jõuluroad. Part näituseks:)

Salat
Porganditrühvlid

Kommentaare ei ole: