esmaspäev, mai 04, 2009

Peldikukultuurist

Sain V-lt kirja: "Kle, lugesin su blogi. No ma ei tea, viimasel ajal sinu sulest ain’t (noh, peaaegu) negatiivsust. Sinusuguse positiivsusrulli kohta on see sutsu hapu variant. Mis lahti?"
.
Hmm.... Üllatusega avastan, et tal on õigus. Kuhu krt on kadunud mu positiivne meel? Ehh, eks ma tegelikult tean aga temaga selle lahkamisest juba piisab, ei hakka end siin kordama. Küll aga õigustan karmi hinnangut ja edastan järjekordse neg. kirjutise:)
.
Teemaks peldikukultuur.
.
Nimelt ei saa mina aru teatavatest nähtustest ühiskasutatavates naiste tualettides.
Kobiseda võiks ju palju üle, kuid enim ajab mind imestama prilllaudade täislastus. Jap, justnimelt.
.
Ma ei ole võimeline kohe üldse aru saama, miks peaks nagu lehm laiali lödistama, eksole. Ok, ütleme, et ei õnnestu muudmoodi (khm-khm-öäk). Kuidas krdi moodi on aga võimalik täis lasta prilllaua tagumine kaar? Kas olen mina anatoomiline friik, et kuidagipidi ei näe end sellega hakkama saavat? Enese arvates täiesti teistega sarnane, nagu ühised saunaskäigud on tunnistust andnud. Prilllaua tagumise osa täislödistamiseks on aga ilmselgelt tarvilik mehelik anatoomia ehk siis midagi londi taolist, millega annab vehkida. Kuidas krt seda ometi teostatakse naiste tualettides? Ok, saan aru kui üks londiste kusagil ringi traavib, kuid seda nähtust leiab pea igas avalikus käimlas… vaevalt et see üks londistatud naine kõikjale jõuab.
Müstika.
Ja rõve, mu meelest. Püüaks nüüd ometi veidi kultuursemalt, eks.
.
Teine kohutav nähtus on ukse taga lõgistajad. Näed, krt, et uksel on punane liblikas ees. Tunned, et uks ei anna värvipimedusest hoolimata esimesele tõmbele järele – mida ometi sa edasi sikutad? Et äkki suudad ukse toore jõuga lahti tõmmata? Ok, tõmba siis. A mis sa edasi teed? Ma olen ju seal ees ja ei tule enne välja kui lõpetanud olen.
Brr!!!
.
Avalikud peldikud on ühed ütlemata ökad kohad. Kahjuks aga ei õnnestu neid alati vältida, kuigi pigem hoian viimase võimaluseni jalgu risti.
Ei taha mõeldagi millised nendesamade lödistajate-laamendajate kodused tualetid välja näevad. Elementaarne puhtuse pidamise oskus võiks ju siiski olla… Või pagan, tõsta siis mehe kombel prilllaud üles, enne kui vehkima hakkad...

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii ongi. Ma ütleks siia juurde veel, et kui just on vaja kõik koht täis lödistada - jaluli prill-lauale ronides näiteks? - siis peale asjade ajamist võiks ju enda järelt ära ka koristada. Ohh, minu elu on siin töö juures palju roosilisemaks läinud peale seda, kui ma nurgataguse invapeldiku avastasin, seal teisi eriti ei käi :)
Aga mis negatiivsusesse puutub, siis mul ka blogi enamasti negatiivsete emotsioonide väljaelamiseks. Positiivsed emotsioonid ei pane nii palju kirjutama lihtsalt.

Draamakuninganna

Sipsik ütles ...

No justnimelt - kui ei saa muidu, siis korista, eksole. Aga siit kerkib uus kobin - koristamise asemel loobitakse ka tualettpaber ja muu "huvitav" laiali...
Arumaisaa.... Lihtsalt ei saa.

Helena ütles ...

Mnjah, üks teooria on tagumise kaare täislaskmise kohta, nimelt käivad avalikes naistekäimlates ka naised oma väikeste poisslastega ja neil ei pruugi veel sihtimine päris paigas olla :-)
Loomulikult ei õigusta see pärast koristamata jätmist (v.a. juhul kui paberit ei ole).

Sipsik ütles ...

:DDD
Helena, sa päästsid päeva!
Vot see on see, et peab olema ise (poja) ema, et ära tabada:) Mina siin murran pead ja mitte ei jõua kohale, kuid see on tõepoolest mõeldav variant. Mis muidugi eeldab enese järelt kasimist, kuid vähemasti tehniliselt võimalik!
Vähemasti oli mul suund õige siis:)

mama de montagne ütles ...

No täitsa õigest asjast kirjutad... pole midagi õudsemat kui minna ja siis mingi põiekaga hakata seal, jalad ristis, kellegi kust (sorry) koristama. mine kanni?
enda järgi koristamine pole pooltki nii hull... aga igaüks neist beibedest, kes meile vastu tuleb, vüib olla tegelikult sala-prilllaualelaskja.
ja kui me siin peldikuteemal oleme, siis viimane kord oli juhus, kus kaubamaja töötaja tuli pellerist välja, ja ei pesnud käsi. No mine pekki? See meenutas kohe USAs elades igas peldikus idiootsena näivat silti: EMPLOYEES MUST WASH HANDS. Tundub, et see pole nii idiootlik midagi ja kuluks ka siin ära... ei saa öelda, et mul Monki käitumismudel varsti võõras oleks, salfakad igale poole kaasa!

Tanza ütles ...

Tore näha postiivset postitust :)
Selle täislaskmise osas ei oska midagi arvata, inimene on paljuks võimeline. Punase liblika osas tuleb tõdeda, et osad neist on punased ja märgivad seejuures avatud olekut, seega on sikutajad saanud ilmselt sellest dispositiivsusest tiivustust.

liis ütles ...

1 on jah tilkade koristamine, aga hoopis teine asi on, kui metsikud "pidurdusjäljed" mööda potti laiali on. :S
meil on kontoris (ja meie korrusel pole tegelikult palju rahvast!) naiste vetsus vägagi tihti pidurdusjäljed potis ja vastav hõng ringi hõljumas. kuigi potihari ja õhuvärskendaja-pudel on olemas.
ma alati mõtlen järjekordselt kellegi pidurdusjälgi kasides (sildid on pandud üles, ei aita), et ma ei tahaks näha, missugune nende inimeste kodune WC välja näeb. :S

Sipsik ütles ...

No kuulge, see on ikka oksendamistvääriv, et teenindav personal kah käsi ei pese... öäk!

Ja see punane liblikas muidugi on vahel valesti pargitud, kuid kas siis kodanik esimese sikutamisega ei saa aru??? Reeglina meil ikka niiiii halb ehituskvaliteet kah pole et uksed kinni kiiluvad ja laamendama peab.

Ja need pidurdusjäljed... Tead, Liis, hea et ma ei söönud seda lugedes! Tegelt kahju, oleks dieet pikaks ajaks kindlustatud olnud.
Aga jah, samuti ei saa sellest aru. Nt töökohtades, kus pead ju mitu korda päevas käima. Et minu loogika ei küündi selleni, et ok, sa ei kasuta seda harjaksest siuh-säuh, kuid pärast pead ju uuesti minema ja kas siis paha ei hakka kaant avades? Või eeldadki iga kord, et keegi teine kraabib sinu ehk selleks ajaks juba poti seinte külge kuivanud sitta kokku?

Ma ei saa aru. Vahel ma lihtsalt ei saa aru...

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Oh, see on päris hea teema :D
Nõustun eelkõnelejatega, et juhul kui tõesti on prill-laud täis tilgutatud, siis võiks enda järelt ära koristada ja nr 2 jälgede jaoks on olemas abimees WC-hari. Jaa, seda võib kasutada täitsa - ei ole lihtsalt niisama vaatamiseks WC-sse ostetud.

Kusjuures on ikka täiesti üllatav, kui jubedad tualettruumid on mõnikord vägagi lugupeetud asutustes... Oh jah ja kahjuks olen ka mõne tuttava kodus näinud päris huvitavaid vaatepilte. Kurb, et elementaarsest puhtusest ei osata lugu pidada.

Anonüümne ütles ...

see prill-laua lägastamise tehnika on ka teisiti võimalik kui emad ja pojad. Olen ise sattud kogemata peale kunagi menuklubis "Amigo" asjale, kus 50-dates soome preili, kellel kehavõlusidki oli nii 100-120 kg kanti oli unustand liblika punasele sättimatta ja siis kogemata ukse avasin. Silmini õlleuimas ülekaaluline vananev neiu oli kaksiratsi prill-laual ja õiendas seal siis asju. No selliseks kaskadööritrikiks peab ka hea täpsus ja kogemus olema. Imetlen siiani tasakaalu, mis lubab purjus peaga kontsakingadega sellises asendis oma kehavajadusi õiendada! Ning ka minu jaoks lahendas see vetsu-lägastamise müsteeriumi..

Sipsik ütles ...

Apppiiiii!!!!!

Kapten Trumm ütles ...

Kusjuures see on väga levinud pissimise viis paljudes kohtades, et ronitakse kükkasendis prill-laua peale. Mulle rääkis töökaaslane, ta on pärit Indoneesiast, et aasia riikides, eriti just maakohtades potte ei olegi, on vaid augud maa sees ning kükitades aetakse asi ära. Kui siis satutakse arenenud riiki, siis nemad ei kujuta ettegi milleks vetsus pott on.
Nii et tibuke, ole natuke sallivam :-)

Sipsik ütles ...

Tean, seda teevad ka poolakad ja erinevad rahvad siingi ümbruses. See aga ei vabanda seda, kui nt tööjuures selline pilt avaneb... Ei tööta meil indoneeslasi ega poolakaid, kõik puha eestlased...