neljapäev, detsember 03, 2009

Häid uudiseid

Vahelduseks natukene ka positiivseid uudiseid:)
Teatavasti käivitus sügisest Töötukassas koolituskaardi süsteem, kus iga töötu võib põhjendatult minna koolituma Töötukassa kuludega nii, et valib ise mida tahab (valik muidugi peab toetama kas senist haridust või senist töökogemust). Maksimaalmääraks 15 000 raha. Samas valida saab vaid ühe koolituse, erilise põhjenduse korral ka mingi jätkuteema.

Kõikvõimalikud koolitused kipuvad olema kas hüperhindadega või siis just sellised mõnetuhandesed. Mina aga tahaks kasutada maksimumi ning õnneliku juhuse läbi leidsin minuga haakuva kursuse, mis maksab täpselt 15 kilo. Ainus jama, et esimene sessioon algab vähem kui 2 nädala pärast. Töötukassal aga reegel, et seoses ülekoormusega alla 2 nädala nad menetlusse ei võta.

Võtsin siis kiiremas korras ühendust oma konsultandiga, rääkisin ta vaat et surnuks ja veensin vajalikkuses mulle erand teha. Teataski siis, et toogu ma paprid järgmisel varahommikul kohale ja vaatame mis saab. Aega oli tiba üle nädala.
Ok, kablutasin aga unesegasena (töötu mõnus elu lubab ju muidu kella 10-ni magada) ja lootusrikkalt õhetavana kohale, kinnitasime avalduse ning skeptiline konsultant evis suhtumist "Ma küll ei usu, et mul õnnestub koolituste osakonda tagant kiirustada, kuid annan endast parima". Mina sain talle tänutäheks kinkida vaid läbi suurte lootust täis silmade särava pilgu ning maailma kõige laiema naeratuse. Ok, vähemalt nii laia, mille mu pisike suu välja vormida suutis.

Küllap oli see ka pehmenemise põhjus, nii et igal juhul nüüd, kus koolituseni on veel aega (algab esmaspäeval), olen mina saanud positiivse tagasiside ning jalake on ukse vahelt sammu edasi astunud.
Ehk siis järgmine nädal nühin ma kõik täistööpäevad hoolega koolipinki ning jaanuaris kordub sama veelkord.
Ütlemata lahe:) Saab kah "inimeste" sekka:)

Aga nüüd lähen võtan Pöffilt süütuse:)

3 kommentaari:

mama de montagne ütles ...

Kui tore!
Kas töökogemust toetavalt on tõesti ka lubatud?
Minule öeldi, et ainult haridust...
Mis lahe koolitus siis on?
Peaksin ka natuke aktiivsem olema nende koolituste osas, sest tööd endiselt ei paista!

Sipsik ütles ...

Jap, üks kahest loeb:)
Ehk siis eesmärk kvalifikatsiooni tõstmine.
Selleks lihtsalt tahavad siis teha kas diplomist koopiat või eelnevatest töölepingutest. Mina suutsin paberite seast leida kolm erinevat lepingut, viisin need ja läks loosi:)
Personalitöö on koolituseks. Selline 72-tunnine:)

Aga koolituste osas soovitan kindlasti üritada. Esiteks vaata juba välja Töötukassa lehelt ja mine kindla sooviga. Saab kiiremini asjad jooksma:)

Anonüümne ütles ...

vaga huvitav, aitah