teisipäev, jaanuar 26, 2010

Seksi õppetunnid

Esmaspäeva õhtuti (kell 23) meeldib mulle vaadata kanal 11-st saadet nimega „Seksi õppetunnid“.
Üleüldse lahtiste silmadega ringi vaadates hämmastab mind siiralt tänasel infoajastul inimeste tõeliselt puudulik teave seksuaaltervisest, rasestumisest, kehades toimuvast jne. Tundub nii, et lihtsalt ei tunta huvi, enne kui mingi kindla teema suhtes paanika käes. Ja nii on levinud valeveendumused, mis „leiavad tõestust“ enamasti lihtlabase vedamise näol, kuniks enam ei vea, eksole. Tõeliselt rumalad uskumused, tõeliselt kurb ignorantsus.

Esimene saade šokeeris mind veidike, kuna ma polnud ette hoiatatud nägemaks lähikaadrit sellest, kuidas meestel haiguste proove võetakse. Pika tikuga kanalisse ja puha. Jõllitasin, silmad õudusest punnis. Õnneks katsejänesed - kes eelnevalt ise sama paanikas olid, kuid nõustusid müüte murdma – hiljem kommenteerisid, et üllataval kombel ei olnudki valus, ainult kummaline surve.

Muidu aga tegeletakse seal tõeliselt tänuväärsete teemadega ja uskuge mind, saade ei ole mitte vaid noortele mõeldud, kasulikku saame me sealt kõik. Isegi mina olen paar uut asja teada saanud.
Saatejuhiks on 37-aastane inglanna, kes samuti ise mitme asja peale üllatub. Ja uut enda peal katsetab:) Tänane saade oli kontratseptiividest ja näiteks õpetati muuhulgas ka naiste kondoomi kasutama, mida kasutades jääb mulje nagu krõbistaks poekotti veidi vales paigas:D Saatejuht ka katsetas ja leidis, et nende majas saab selline asi olla vaid prügikastis. Aga kellele sobib, siis miks mitte:)

Järgmises saates räägitakse libiidost ja meeste-naiste erinevusest selles vallas.
Soovitan nimetatud sarja vaadata, midagi uut võib kõrva taha isegi jääda:)

4 kommentaari:

mama de montagne ütles ...

ohh, päris hea soovitus :) ma k11 muidu peaaegu üldse ei vaata teadlikult, vahel selle Ken Moki peale panen ja Colleeni tüdrukuid ka, kui näen... :)
Huvitavad need igasugused müüdid... tahaks teada ka kui informeeritud olen :)

Piret Rumm ütles ...

Vaatan. Soovitan! Isegi kui arvate, et teate kõike, siis päris kõike ikka ei tea. Saates muidugi imestatakse ja minestatakse pea iga asja peale :)

-cinnamonmint- ütles ...

Mind šokeeris see, kui räägiti täpsemalt sünnitusest ja näidati protsessi igast nurgast. + kõik need rebendid ja muu jutt, mis kõhedust tekitas. Teadmine teadmiseks, aga see nägemine oli ikka õõvastav. Ma tõesti ei tea, kes minu eest kunagi sünnitab, sest minu valu taluvus jääb allapoole muru piiri..

Sipsik ütles ...

Mhmh, nõustun, et seal mõni öögib juba nt titkaka peale, kuid eks šõuelemente kah ju tarvis:) Et puust ette ja punaseks...

Aga sama siin - olen ikka arvanud, et teadjanaisega tegu (:D), kuid mõni asi on uus olnud. Ja ega vanagi ülekinnistamine külgi mööda maha ei jookse.

Aga vot üks saade on mul vahele jäänud ja see oli seesama sünnitamise teema - jumal tänatud siis:D