reede, mai 28, 2010

Kaootiliselt läbisegi

Vahepeal sai põhjanaabrite juures ostlemas käidud. A soovis lapse ja tsut ka enda garderoobi täiendada ning vedas mu kaasa.
Ning nagu me teame, on vaestel eestlastel oluliselt soodsam piiri taga ostelda... Lisaks vaheldusrikkam ja väike emotsioon tripist ka.

Mina ei arvanud üldse, et ma miskit tahaksin või vajaksin, kuid kui ühes lasteosakonnas üks pluus silma ja hinge jäi, siis enne laevaletulekut siiski läksin ja ostsin selle ära. Ses mõttes on ikka jube hea, kui lasteosakonna hilbud sobivad, et reeglina sama ese on seal soodsamalt müügil kui täiskasvanute omas:)))

Muidu oli trip nagu säärane trip ikka, kuigi saime vahepeal põnevust nii striptiisi kui valgusheitjaga helikopteri näol. Nimelt üks väikemees (nii 4a vast) tuli laevas meie nina ette ja hakkas pükse maha kiskuma. Kuni end ilusti paljaks sai. Ja teatas, et tema tahab nüüd pissile. Mille peale jooksis ligi paanikas issi ja lapse selleks veidi sobivamasse ruumi viis.

Helikopteri kohta lootsin saada netiavarusest järgmisel päeval infot, kuid seda pole ma saanud... Nimelt veidi enne südaööd Tallinna lahele jõudes hakkas meie pea kohal tiirutama helikopter. Kuni meie kõrvale jõudis Baltic Princess (vist oli see laev, liiga pime oli ja saan vaid oletada), mis paraja hooga (kuigi ka meie sõitsime ju kiiresti) meist möödus ja mille kaptenisilla kohal kopter asjatama hakkas. Pikalt ja põhjalikult jälgisime, kuidas kopter muudkui laskus ja nökerdas seal. Laev samal ajal uhas edasi. Täpset tegevust ei näinud ja ei saanudki aru, et mis lahti oli. Ise kujutasin filmilikult ette, et äkki kellelgi oli koledamat sorti terviserike, milleks oli vaja keskit spetsialisti ja too siis toodi lennumasinaga kohale, kuna aega polnud raisata... Fantaasiat mul jagub:) Liikuvale alusele maandumise õppust ma ka ei oskaks kahtlustada, kuna sel juhul oli kobadega tegu, sest minu 10-minutilise jälgimise ajal kopter ainult hõljus kaptenisilla kohal kiirelt sõitva laevaga kaasa... Ei tea.

Jälgin siin kuidas Jääraplika vapralt iseseisvat paastukuuri peab ja siuksed neelud käivad... Mäletan kui tohutult hea tunne mul laagris paastudes oli ja mäherdune energiapomm ma sellal olin. Nüüd siis kisub vägisi sinnapoole, et võtaks šnitti ja paastuks ka. Olen veendunud, et nädalase paastuga saaksin praegu iga kell hakkama, kuid veidi pelgan. Ei, mitte seda jubedat olemist teisel päeval, kui mürgid liikuma hakkavad (laagris olles vähemalt oli teisel päeval, kuigi enamusel algas kolmandal ja seega ei välistaks ka seda) vaid seda mida see välimusega teha võib. Tollal kaalusin ma palju rohkem lihtsalt ja jäin mõneks ajaks ilma 5-st kilost. Nüüd aga kaalun vähem kui tollal lõpetades ja kui seekord peaks ka 5kg kaotama, siis minu eas ja minu pikkuse juures vähem kui 50-kilone tegelane näeks välja suht kronu. Ilma liialdamata.
Kord ühte lahkuminekut üle elades kukkusin 47kg peale ja nutt sai ehmatusega läbi sel hetkel, kui seda peletist peeglist vaatasin. Ja tollal olin ma 26... Ehk siis naine peab ikka naise moodi olema, mitte konte turritama nagu .... (ma viisakusest jätan teatud väljendid kasutamata)

Aga Jääraplikale annan au. Ma kujutan ette kui hea kerge ja puhas tunne tal on praegu ja mõnda aega edaspidi. Ja mine tea, äkki millaski peale jaani võtan ka ise nt 3-päevase ette... See ei kronusta veel aga samas nt 1-päevane ei annaks ka mingit efekti...

Armastan ristsõnu, eksole. Vahepeal olen selle hobi aga veidi unarusse jätnud ja aeg ja väljendid on muutunud ning nüüd järjekordse ristsõnavihikuga maadeldes olen saanud uusi teadmisi ja puha:D Kas teie teadsite, et Pokud on Pokumaa aborigeenid:D:D:D? Või et merehaiguse produkt on okse:D?

Mis meenutab mulle, et käisin ju taas peale kaheaastast pausi kalal:D Jehuu! Spinningu loopimine on kalastamise juures mu lemmik, kuid seekord sai lisaks spinnile ka õnge leotada. Õngega see tegu, et kui peab ussiga püüdma, siis ma lihtsalt keeldun seda ussi sinna konksu otsa surumast. Aga iga kala ei taha maisi nt ja siis tulebki kalastada koos vaprate meesolevustega, kes ussi konksu otsa suruvad ja väljapüütud kalu sealt eemaldavad. Spinni puhul ka ikka reegel, et mina kirega püüan ja peale kuivalesikutamist suundub konksu otsas siplev kala kauge kaarega mõne abivalmi meesolevuseni, kes siis edasised vajalikud toimetamised teostab.

Aga ma pean natuke praalima ka - seekord ei läinud mul üldarvestuses üldsegi mitte kehvasti:) Kalapäevad sai veedetud enamasti koos kahe meesolevusega ja vähe sellest, et ma neile koguseliselt alla ei jäänud - sageli tegin ka ära:D Pani ikka ringi karglema küll, kuigi eks tuli teha tuim nägu ette, et "noh, nii peabki olema". Ühel päeval üks tegi mulle lõpuks ühe ahvenaga ära (kuigi kokku püüdsin kahe päeva kohta just mina enim ahvenat:D) ja lestapüügi ööl olid poisid paremad, kuid ma ei jäänud ka lestadega neile just palju alla:D Jehuu! Kusjuures, lesta püüdsin ma elus esimest korda...
Järgmine hommik said kalad suitsuahju ja suitsukala hooag on nüüd minu jaoks avatud:)

Siin siis tõestus sellest, et Sipsik ka ritva käsitleda oskab.
Ja meie kalapüügipäevade suurim ahven oli samuti minu püütud:)

Aga mul on nüüd joodiku nägu ees:) Vahepealsed soojad päevad koos rohke õuesviibimisega tõid palgeil välja tedretähnid ja päevitasid esileulatuva nina parajalt pruuniks. Ehk siis muidu ühtlase tooniga näos asetseb tume kontrastne plönn ja selle ümber hunnik täpikesi:D Ehk siis niigi silmatorkav nina on saanud uue esiletungivuse:) Lahe!

17 kommentaari:

Liis ütles ...

Nii suur ja ilus afunn Sul välja tõmmatud ikka:P Ma olen jõudnud oma kalamehest abikaasa kõrval sinnamaani, et ma ei viitsinud enam oodata kuni keegi eemaldaks kala ja vahetaks ussi vaid hakkasin siis lõpuks ikka ise usse konksu otsa panema ja särgesid-ahvenanirusid konksu otsast ka eemaldama, aga nii ilusat ahvenat kui Sinul, pole õnnestunud veel saada. Ehk sel suvel näkkab? :))
Krt.. nüüd tuli küll kalapüügiisu peale. :P
Aga selle paastu osas ma kah vaatasin kõrvalt kadedusega Jääraplikat ja mõtlesin, et võiks ju ka proovida ükspäev...

Sipsik ütles ...

Noh, lapsena ma ka ikka sain ussi alati ise konksu otsa, kuid seda tunnet sõrmede all meenutades täna enam ei suuda korrata...
Kala äravõtmiseni oleksin ma peaaegu et ise juba jõudnud, kuid see vist ikka tahab ka natuke harjutamist saada. Teistega vast lihtsam, kuid lesta puhul ma vist ei suudaks, kuna kui tollel konks liiga sees, siis tuleb kael lõhki rebida... Brr!

Ma nõrganärviline nagu ka Pire Trumm, kes Näoraamatus kirjeldas, kuidas tema ka kirega püüab kala ja kui kala kuival, on valmis teisele suust-suhu hingamist tegema:D

Aga too ahven sai ilus küll jah:D Ma ise ka rahul;) Ja küll see sinu purikas ka peagi tuleb:D

Nojah, naised, eksole... Arutlevad siin kalastusteemadel:D

Kuvaleidja ütles ...

No tubli muidugi! :)
Ainus küsimus, et kuidas Sa küll alumisel pildil oled saanud taustal oleva veekogu sedasi vildakile seisma? Kas Sa ei karda, et ta vasakule ära valgub? :P :D:D:D Või ongi saarlastel siukesed "ausõna peal" suvalises asendis seisvad veekogud? ;))

Sipsik ütles ...

Einoh! Sa, Iidlane, oled ikka lihtsameelne küll... Kuidas siis sinu arvates lainetus tekib?
Mine nüüd kööki, võta üks kauss ja lase vett sisse. Pane lauale. Kas lainetab? Ei, tubli poiss.
Nüüd aga võta kauss kätte ja kalluta kordamööda külgi viltu. Tõsta veidi kiirust ja oota kuni tekib rütm. Tekib ju lainetus?

Kuvaleidja ütles ...

Oleks ma seda teadnud, et kõik tormilained(ja seetõttu katkenud praamiühendused) on seepärast, et Te seal Leedoga(ja tema kesikutest sõpradega) eesotsas, merd vildakile ajate, poleks ma eales Saarlastest suurt midagi pidanud... Peab Teitel ikka igav olema, et sedaviisi aega sisustada :). Aga noh... ju õpib kogu elu...

Sipsik ütles ...

Mina ei laineta koos kesikute ja Leedoga... Ja ma saan aru, et Leedole mõtlemine paneb sülge pritsima ja puha (mind ka, naaber), kuid usu mind, tema ei laineta minu veekogudes... Ehk siis igas hämaras nurgas pole vaja kohe Leedot näha:)
Ja üleüldse võiks mind nüüd kala eest tunnustada, mitte Leedoga paari ajada:D

Kuvaleidja ütles ...

Noh, hää küll, las siis olla...
Eks see ole jah üks KENA punauim :))

Sipsik ütles ...

Mina tänab:)

Helina A. ütles ...

Hea tsikk sa oled! :D Ajad siin mulle, et mul kitsas puus ja nagu kõrsik, nüüd vaatan pilti ja mida ma näen :O Sa oled selle kõrsiku kõrval nagu väike peenike riisinuudel!

Ja kust sa seda tagumikku väiksemaks tahad võtta? Jätsid pool koju, kui kalale läksid? :P

Oh sind..

Sipsik ütles ...

99 on see number...
Ehk siis ikka jagub. Ainult et ega seda seda suurt muuta saakski - kui just saega luud hoolestama ei hakka:D

Helina A. ütles ...

Kõik on ilusti proportsioonis ja (Y)
Nii, et ma jään oma riisinuudli teooria juurde :P

soodoma ja gomorra ütles ...

fotomontaaž...raudselt....
selline biitš...surfarid ja paljad päevitajad on niikuinii maha kustutatud...ja kus on sääsepunnid...kalamees???

ok, kena oled küll.

Sipsik ütles ...

Eeemmm.... ma siiski tunneksin end mugavamalt, kui mu kala komplimentide osaliseks saaks:)

Aga jah, Soodoma, topless päevitavad tibinad ja redelkõhtsed surfarid tuli pildilt ää kustutada, kuna muidu poleks keegi mu kalale tähelepanu osutanud:) Turundusnipp, ju nõu:) Ja sääsepunnid sai enne fotosessiooni meigikreemiga üle käidud:)

liis ütles ...

Seda ma jah põhimõtteliselt ei hakanud mainimagi - piltide pealt ju ilmselgelt näha, et Sa tõesti kleenuke nagu riisinuudlike oled. Aga väga armas selline iseenesest. ;)

soodoma ja gomorra ütles ...

ja jumal, kui pikad tumepunased küüned sul veel on...seda ma poleks enne märganudki, kui sa kalale poleks viidanud....

rääkides ahvenatest, siis ma pole neid enam vähem aastast 1981 näinud. enne seda sai neid ikka kümnetekaupa kinni püütud ja ära suitsetatud. praadimiseks oli teine liiga luine....

lapskalamees.

Helina A. ütles ...

Vaene kala!

Sipsik ütles ...

Nojah, siuksed küüned on kala rappimiseks jube vajalikud. Siis pole nuga kaasa vajagi - küüned sisse ja soolikad välja. Kaabib kenasti tühjaks. Ja on hea, kui nad on punased juba eelnevalt, muidu see verelöga määriks nad sedakarva enivei...
Et ega ma muuks otstarbeks küüntel sääraseks kasvada lasegi:D

Aga muide, minu lemmik on keedetud ahven... Eriti peale keetmist tuhliste peal tsut vedida lastult... Lapsepõlvemälestused:)