kolmapäev, oktoober 25, 2017

La smuuti

Haa, lõpuks ometi on meie majast kadunud la-la-liide :D
Vanem Poiss, kes sõnaliselt muidu on ülihästi arenenud ja kasutab ammuilma lauseehitusi ja väljendeid, mida keele vastu huvi mitte tundev ja valdav rahvamass kahjuks ei tea ega mõistagi, ei saanud senimaani hakkama S-tähe ja kaashääliku otseühendusega sõna alguses. Küll ta tahtis pärast saunaskäiku la smuutit juua, küll ta tegi la sporti ja jooksu alustas la stardiga. Isegi la spargel käis läbi, kuigi ma sel aastal seda ei kasvatanud.
Nüüd aga, sellest sügisest, on see järsku kadunud. Lihtsalt niisama! On smuuti ja start ja sport ja... Mis tuletab meelde, et järgmisel kevadel panen kindlasti spargli maha. Või ehk hoopis keelekiiksu mälestuseks la spargli? :)

Kui nüüd Nooremal Poisil see RRRRRRRRRR ka välja hakkaks tulema... Enam pole naljakas ka, kui ta oma tudulotti taga otsib (must kaisukas, rott). Ma kaalusin juba logopeedi, kuid ei olevat vaja muretseda, kui alla 5-sel rrrr veel ei tule. No ta kolm, kuid minul vahe selles, et Vanem Poiss hakkas kohe rrritama, päevagi polnud muret. Aga samas - Noorem Poiss pole selline keelegurmaan ka kui Vanem Poiss, seega las olla.

2 kommentaari:

Evelyn ütles ...

Ära muretse jah.
Mina käisin noorema plika pärast eraldi logopeediga rääkimas, kui tal R päris hästi välja ei tulnud. Ütles, et võin oma südamerahustuseks teatud harjutusi teha, aga kuni 5-ste puhul pole see probleem. Harjutuste tegemine muidugi ununes, aga ühel päeval hakkas piiga ilusti R ütlema. Ei mäleta enam kui vana ta oli, aga igatahes veel piisavalt noor, et tema endaga ma logopeedini ei jõudnudki :)

Sipsik ütles ...

Kusjuures ma ei kujuta praegu ettegi, et T rr-i kasutaks :D Kui see ükspäev tuleks, oleks vist see omakorda harjumatu ja veider :D