esmaspäev, oktoober 23, 2017

Toidukuivati

2016 märtsis soetasin enesele (õigemini lasin sünnipäevaks kinkida:D) toidukuivati. Pikalt-pikalt (ca kolmveerand aastat on minu jaoks pikk aeg) kaalusin, kas mul ikka on seda vaja, kas leiab rakendust või võtab lihtsalt ruumi ja kas see on emotsioon või pidav soov.

Tänaseks on selgunud, et oli ikka pidav ja väärt emotsioon küll. Köögikombain ja röster ka ei leia nii palju kasutust, kui see.
Tänaseks siis juba ligi kaks aastat leiab see pidevalt tööd. Öösiti peaasjalikult. Praegugi kuivavad seal õunaviilud.
Teine sagedane kuivatatu on liha. Erinevalt maitsestatud õhukesed ribad masinasse ja ca ööpäeva pärast saabki juba suure hulga nokkimist.
Suvikõrvitsakrõpsu ja banaanilaaste olen ka teinud :D Põhilised aga täna veel siiski õunad ja liha.

Küll aga on peas kerimas mõte erinevatest maitsestatud aedviljakrõpsudest ja puhastest puuviljakrõpsudest. Kukeseened on suurepärased kuivatist läbi lasta - hiljem imavad end süüa tehes vedelikku täis (kastmes) ja voila! Teine variant kuivatada ja seejärel purustada.

Ahh, ühesõnaga, igavesti hea asi! Siiralt hea meel, et ei jäänudki emotsiooniks vaid tõepoolest leiab sageli kasutust.

PS: Tegelikult mu elu ei ole nii igav, et vaid lapsed ja toit :D Need lihtsalt oluline osa sellest sigrimigri elust ja teemad, mida annab kiirelt-lühidalt üles kirjutada. Muu kipub ikka kuklasse salvestuma...

3 kommentaari:

TT ütles ...

Pole sihukesest asjast kuulnudki aga kostab kasulik aparaat olema isetehtud tervislikumate näkside valmistamiseks. Kas näiteks liha läheb toorelt mingite maitseainetega? On miski retseptiraamat kah kaasas?

Sipsik ütles ...

Toorelt jah, kuigi enne maitsestub üksjagu aega, et korralikult läbi käiks.
Meie omal retsepte kaasas ei olnud, kuid usun, et mõnel mudelil vast isegi on. Küll aga on kaasas juhend soovituslike temperatuuride ja kuivatusaja kohta tootegruppidele.
Tegelikkuses aga ikka katse/eksituse meetod ja oma hinnang silma ja hambaga. Ning muidugi vaba fantaasialend, kuna kuivatada annab ju tohutupaljut :)

TT ütles ...

Tanks, selgus et kaasa olla juba moelnud selle riistapuu peale, nuud uurime lahemalt.