esmaspäev, juuli 03, 2006

Sõidueksam

Niisiis, täna kell 12 jõudis kätte kauaoodatud aeg, mil ARK-is sõidueksam kirjas oli.
Hirmsal kombel vedas, et mind vahepealsesse auku paigutati, vastasel juhul oleks alles juuli teisest poolest esimesed ajad võimalikud olnud.

Nonii, jõudsin siis kohale ja mingi hetk tulid eksamineerijad välja. Sõiduõpetaja otsis siis minu oma üles ja tõi auto juurde. Tüüp oli jube sõnaaher ja paistis hästi karm. Mul hirm nii suur et kuumasin üle kere!!! Ja mõnes kohas siis üritasin temaga ka suhelda, et oleks pingevabam, kuid tüüp ei võtnud kohe üldse vedu. Ja see hirmutas veelgi rohkem!!!
Hiljem muide kuulsin ühelt oma töökaaslaselt, kes on ka sõiduõpetaja ühes koolis, et too tüüp (keegi Rein, perenimi juba ununenud) pidavalt tohutult karm ja kriitiline olemagi. Et ei pidavat naljalt läbi laskma.

Noh, alustame siis sõiduga. Mina nii lootsin, et läheme juba klassikaks saanud Hiiu väikestele tänavatele, kus palju parema-käe-reegleid ja nipikohti ja ühesuunalist liiklust. Sellepärast lootsin, et olin selle endale nii selgeks juba sõitnud ja lootsin sealtkandist head tulemust saada. Enim vihkasin ringe ja reastumisi ringidel jne.

Ja minu õnnetuseks just Õismäe ja Mustamäe kanti mind suunatigi. Terve Õismäe ju ringe ja ringikesi täis ja igavene kepp nendega.

Nii, enda arvates sõitsin siis korralikult ja hoolega jälgisin et kiirus oleks õige, mitte aeglane ega kiire ning jalakäijaid ja ühistransporti ja kõikvõimalikke märke jälgisin kah hoolega.

Lõpuks siis tõi tee meid tagasi ARK-i parklasse ja kui ära olin parkinud, siis võeti kätte hindamise leht. Olid sellised veerud nagu "hea", "rahuldav" ja midagi veel, tõenäoliselt siis "ebarahuldav" või "mitterahuldav". Enne seda kui ristikesi märkima hakkas, sain korraliku koosa selle eest, et sõidan nagu veneaegne taksojuht. Et igasugu reastumistel küll veendun ilusti peeglite abil, kuid suunda ei lülita sisse mitte 3 sek enne manöövrit vaid umbes 1 sek enne. Aga et selle aja jooksul võib keegi otse minu tagant hakata manöövrit sooritama. Ja et see oli täiesti korduv, mitte ühekordne paha lugu. Muu sõiduga oli ilusti rahul.

Mõtlesin siis seda koosat kuulates, et huvitav millal nüüd järgmiste eksamite järjekord on. Mingi hetk siis eksmineerija küsis, et "mis päev täna on?". "Esmaspäev," vastasin mina. "Ma usun, et reedeks on load valmis ja võid neile järele tulla," vastas tema ja astus autost välja.

Vaatasin siis ka eksamilehte ja kõik oli märgitud "hea", ainult see reastumiste teema oli "rahuldav".

Ja nüüd ongi olukord, kus ma ise ka ei saa aru mis juhtus:) Et saingi load tehtud ja kõik eksamid esimesel korral:) Oehh, kuidagi selline eufooriline tunne on hetkel sees..... Ja ikka veel hämmingus... Ja üritan siis nüüd juba aegsasti suunatulega märku anda, enne kui manööverdama asun:)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

palju õnne! tubli oled!
nüüd saad sõita ja ei sõltu enam ühistranspordist.
veelkord palju õnne!

Anonüümne ütles ...

Väga tubli oled! Avastasin ka sinu blogi just ja kohe nii head uudised!

Sipsik ütles ...

Tänud:DDDDD
Hea tunne on jah:)