reede, september 08, 2006

Midagi hingele

Oehh, täna sain mina siis tõsise üllatuse osaliseks.
Olen nimelt oma dekaadi jagu juba piinelnud ja üht laulu taga otsinud. Olin seda puberteedi algusaastatel mõned korrad kuulnud ja kuidagi nii hinge läks, et sellest ajast olen seda igatsenud kasvõi kusagilt kuulda või leida. Raskeks tegi olukorra see, et mul polnud aimugi ei esitajast ega laulu nimest. Osaliselt kõlasid kõrvus vaid sõnad, kuid kellelegi neid ette laulda üritades ei saanud too minu lauluoskust arvestades otse loomulikult aru mis laulule ma viidata üritan.
Ja nii oli see mul juba kümmekond aastat suhteliselt lootusetu üritus. Laul vana ka; ma üldse armastan enim sellist 70.-ndate ja 80.-ndate alguse muusikat, sealt edasi läheb enamuses ikka kräpiks kätte. On ka väga head, kuid vana on ikka etem:DDD
Eeee....minu maitsele siis. Ega uuem muusika sellepärast halb pole, lihtsalt see pole mulle (see oli nüüd selleks öeldud, et taas kobisema ei hakataks, nagu ma halvustakse kedagi või midagi. Siin varem on juhtunud ja ma üritan ikka viisakas olla:D).

Üldiselt ei meeldi mulle peenikese häälega laulvad mehed, kuid see bänd on siis erand. Ja nii kuramuse kaua igatsetud erand. Igatsus tundmatu järele, võib vist öelda:)

Miski aeg sattusin aga kuulma üht lugu, mis kangesti nii oma stiililt kui häälelt sarnanes minu otsituga. Ja bändi nime jahtides selgus, et see on Supertramp. Nii, sealt hakkas siis idee arenema ja sai veel otsitud ja uuritud ja puuritud, kuid tulemini veel ei jõudnud.

Olles oma muret siis mõned korrad kaevelnud, tehti mulle täna lõpuks tõsine üllatus ja saadeti see lugu meilile:) Saate aru - keegi teine oli tänu avastatud bändi nimele ja minu veidratele ja poolikutele kirjeldustele laulu fraaside ja video kohta selle laulu viitsinud välja otsida ja mulle saata:) Ma nüüd järjest kuulan ja kaifin seda...

Üldse on nii, et teatud lugudest ei saa justkui iial isu täis. Teine lugu, mida ma võin tunde järjest üle kuulata, on Marillion'i "Script for a Jester's Tear". Suht samasse klassi kuulub ka Led Zeppelin'i "Stairway to Heaven".

Aga selle vastleitud loo panen siis ka siia kirja:

Supertramp
"The Logical Song"

When I was young, it seemed that life was so wonderful,
a miracle, oh it was beautiful, magical.
And all the birds in the trees, well they'd be singing so happily,
joyfully, playfully watching me.

But then they send me away to teach me how to be sensible,
logical, responsible, practical.
And they showed me a world where I could be so dependable,
clinical, intellectual, cynical.

There are times when all the world's asleep,
the questions run too deep
for such a simple man.
Won't you please, please tell me what we've learned
I know it sounds absurd
but please tell me who I am.

Now watch what you say or they'll be calling you a radical,
liberal, fanatical, criminal.
Won't you sign up your name, we'd like to feel you're
acceptable, respectable, presentable, a vegetable!

At night, when all the world's asleep,
the questions run so deep
for such a simple man.
Won't you please, please tell me what we've learned
I know it sounds absurd
but please tell me who I am.

Oehh, see laul nagu räägiks minust...

Kommentaare ei ole: