laupäev, märts 17, 2007

Kompleks?


Üsna imelik on vaadata jaapanlaste multikaid.

Miks neil on joonistatud alati nii hiiglaslikud silmad? Lausa ebanormaalselt suured...

Kompleks?

30 kommentaari:

BigBlackCat ütles ...

Ei pruugi olla. Võibolla neile lihtsalt meeldivad suured silmad. Mulle meeldivad ka ja ise eriti pilusilmse kompleksi ei põe. Multikas ju ongi koht, kus ilusaid inimesi ja loomi joonistada. Vaata kui suured silmad Bambil olid. Kas tema oli ka japside joonistatud?

BigBlackCat ütles ...

Ja kui järgi mõelda, siis on terve kosmeetikatööstus naistele appi tulnud, et aidata neil oma silmi suuremana näidata. Ka kõik suuresilmsed värvivad hoolega oma silmi suuremaks.

Sipsik ütles ...

Nõup, point pole selles et teistel ka suuri silmi on, loomulikult on. Lihtsalt jaapanlastel on see kuidagi eriti tugevalt sees.

Teistes multikates on igasugust ja hiidsilmsus siiski pigem erand kui reegel (inimfiguuridele mõeldes), jaapanlastel lausa maania. Lapsepõlves sattusin eriti palju neid nägema ja no on veidralt hiiglaslikud need silmad. Pool nägu alati täis.

Ja kui postitusele internetiavarustest kaaspilti otsima läksin, siis jahmatas mind uus avastus - kõikvõimalikud videomängud ja nukud ja joonistused ja kõik on hiidsilmsed. Mitte ainult multikad.

Mina isiklikult fännan vägagi nende originaalset silmalõiget. Minu meelest kõige ilusamad naised maailmas ongi pilusilmsed. Neis on mingi tohutu müstika ja seksapiil ja no tõmbavad hullult. Eelistan iga kell nende silmi neile ebardlikele hiidsilmadele. Nagu kärbsed, tont võtaks...

BigBlackCat ütles ...

Eks inimesed kipuvad ikka tahtma seda mida neil pole. Mina näiteks olen kogu aeg tahtnud, et ma sündinuks mustade juustega.

Anonüümne ütles ...

Sa pole vist viimasel ajal tavakanalitest tulevaid multikaid näinud. Kui õepoeg meil käib, siis ikka näen, mida sealt tuleb - tegelaskujud, kes sisuliselt ongi üks suur pea ka tervesse näkku mahubki ainult 2 silma... keha on olematu ja siis tulevad jalad, mõnel juhul on need ka vaevumärgatavad. Jaapanlaste multikate inimesed on nende kõrval ilusad ja täiesti proportsioonis... lausa lust vaadata kohe :)

Barbil ju ka suured silmad ja mitte jaapanlaste toodang. Ma arvan, et suuri silmi teevad jaapanlased ka seepärast, et müüvad ju multikaid üle maailma ja suured silmad on populaarsemad kui pilusilmad..

Sipsik ütles ...

Kuna teema hakkas mind eile huvitama, siis uurisin natuke tausta. Ja selgus, et tõepoolest fännavad jaapanlased kõike mis puutub europiidset rassi. Seal isegi nii, et tee või s**** muusikat vmt, kuid kui oled valge, siis oled jaapanis kohe jumaluse seisuses...

Seega jah, ikka tahetakse seda mida endal ei ole...
Kurb tegelikult.

Sipsik ütles ...

Ja ma ei väidagi et teistel suursilmalisi pole. Muidugi on. Aga miskipärast kujutad ikka ette et tehakse enese keskkonnale omaseid asju lapse arenemiseks, onju?

Oleks ju päris veider kui meil enamus multikatest ja müügilolevatest mänguasjadest oleksid pilusilmsed või mustanahalised.

BigBlackCat ütles ...

Mis seal ikka kurba on. Ega see, et ma musti juukseid sooviksin, ei tähenda et ma enese blondidega rahul poleks. Ma arvan jaapanlased on ka endaga suht rahul. Teistsugune on lihtsalt eksootilisem ja võõrad suled tunduvad huvitavamatena. Täpselt nagu eesti meestele meeldivad tõmmud naised, sest nad on eksootilised. Viimast väidet ei pea absoluutsena võtma. Kuid see ei tähenda, et nad neid tõmmusid naisi seepärast tingimata endale tahaks.

Anonüümne ütles ...

See on minuarsut hästi tüüpiline igaühele, et tahetakse seda, mida pole. Meie tahame pruunid olla, jaapanlased tahavad valged olla, lokkis juustega inimesed tahavad sirgeid juukseid, sirgete juustega inimesed lokkis juukseid jne.

Aga see on tõsi - et minuarust jaapanis on see valge naha austamine rohkem "moes" kui Hiinas või mujal pilusilmsetes maades. Nt sealse kosmeetikatööstuse olulisemad tooted olevat just pleegitavad kreemid.

Sipsik ütles ...

Jep, muud pilusilmsed võtavad asja rahulikumalt.

Its, teema ise oli nii tilluke, kuid kommentaaridest saaks terve artikli kokku:DDD

BigBlackCat ütles ...

Minu meelest pole see aasialaste valge naha kultus üldsegi mitte eurooplaste kultus, vaid tulnud sellest, et vaesed inimesed riisipõllul rügades pruuniks said ja seega pruun olemine oli vaesuse sümbol. Ülikud olid toas varjus ja ilusti valged.

Sipsik ütles ...

Mitte niiväga valged kui kollakad:D
Ja siiski mitte hiidsilmsed:)

Aga kas sellest ka nimi Suurmustkass, et tahaksid olla tume? Minu jaoks täielik üllatus muide, kuna tänapäeval nähakse roppu vaeva et end blondiks teha ja mitte õletuustiliseks jääda, loomulikud plaatinablondid on just see mida massid kadestavad ja et saavutada kasvõi võltsilt oma unelmat, rikutakse oma viimsedki hõredad karvad...

Et never poleks arvanud et loomulik plaatinablond igatseks olla tume:DDD

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt niisama, et minuarvates on jaapanlaste multikate tegelased ilusad :)

mõningaid pilte mittejapside tegelastest:

http://www.cartoonnetworkshop.com/cat/DVDs/DVD-Powerpuff-Girls-Twas-The-Fight-Before-Christmas.html

vt nt Dexter's Laboratory
http://www.cartoonnetwork.com/video/app/index.html?episodeID=8a25c3921127ce3c0111297dbc9c0891&applicationType=browser

Sipsik ütles ...

Ma üldse ei vaidle, lapsena fännasin kohutavalt nende multikaid ja pillisin koos peategelastega:DDD
Nii hingelised olid ju teised...

Anonüümne ütles ...

hooooopis teisest teemast.
mul on täna nii hea meel, sest saime lõpuks eile üles söögilaua lambi!!! ilus on ja enam pole laua peal pime ;)
kui hästi läheb, koidab täna päev, mil vann saab ühendatud ja ma saan lõpuks plaatimisega alustada! ja võibolla saabub siis ka päev, mil ei pea enam õe juures pesemas käima :))

Sipsik ütles ...

Ahjaa, vahepealaks meenus mu elu vist eripäraseim kompliment, mis teemaga haakub.

Tavaliselt ikka aetakse mingit jura ilusatest silmadest jne (no kes meist poleks seda leierdust kuulnud). Kuna komplimendi tegija teadis, et sellised asjad mulle peale ei lähe, siis öeldi mulle lihtsalt: "su silmad on kui jaapanlaste kompleks".
Mõjus... siiamaani mõjub:)

Sipsik ütles ...

Oi, Eff, palju õnne:DDD
Ja loodetavasti koidab siis ka see päev mil soola ja leiba saab:D

BigBlackCat ütles ...

Suurmustkass sellepärast, et must panter on mu meelest kõige ilusam ja graatsilisem loom maailmas. Kodustatud variandis kodune suur paks must kass. Sest pantrit endale võtta hästi ei julge:)

Ilmselt on see tumedaihalus ka sedasorti, nagu eesti meestele meeldivad tõmmud eksootilised kaunitarid. Noh, mulle ka tegelikult;) Neil pole mingit probleemi näonahaga, alati ühtlaselt jumekas ja ripsmed ka kohe tumedad. Blondid peavad rohkem make-upiga vaeva nägema. Ega muud polegi midagi.

Efkul täitsa õigus. Japside joonistatud näod on ilusad. Multikas idealiseeritakse asju tihti natuke. Või siis koledate tegelaste puhul vastavalt, tehakse võimalikud koledad. See esimene link tõestas kyll ilmekalt, et japsidel suurte silmadega suurt midagi pistmist pole;) Mulle tõi selle vaatamine meelde ühe teise multika, mis eesti kanalitel ka yksvahe jooksis, mitte ei mäleta pealkirja...aga jubedad suurte ymmarguste punnsilmadega tegelased olid...

BigBlackCat ütles ...

Ohoh, kas Efku näol on tegemist kadumaläinud andega plaatimisalal? Jätan meelde, kui teinekord kusagilt jälle plaatijat saada pole, siis teab kelle poole pöörduda:D

Palju õnne jah, ma mäletan väga hästi, kuidas iga järjestikune töövõit korteri valmimise poole suure rahulolulaine kaasa tõi:)

Sipsik ütles ...

Minu meelest kipuvad tänapäeva multikad üldse nii jubedad olema enamuses. Täitsa nagu vägivallafilmid juba. Mingi hull võitlemine ja hävitamine käib.
Muidugi on armsaid ka, kuid need torkavad kuidagi rohkem silma, kuna multikas ei tohiks minu meelest selline olla. Mingid Digimonid ja muud nõmedused.

Aga nüüd on siis selge, kuis sul mees nõusse õnnestub rääkida, tuleb sulle ilus must kassike kinkida:) Nagu minipanter.

BigBlackCat ütles ...

Arvad et see kassike räägib Ivari nõusse või? Hääää, ei usuuu....

Sipsik ütles ...

Aga sea fakti ette:)
Algul jonnib, hiljem pole suuremat fänni...
Mul sama teema praegu teise kassi võtmise koha pealt.
Töö käib:D

Anonüümne ütles ...

Terje otsustas lõpuks, et peab oma kassil pojad saama laskma, muidu üks suur jooksuaeg on koguaeg.
Aga pole see nii lihtne midagi - tuttavate isased on isarõõmudest ilma jäetud ja kui üks õnnestus leida, siis selle põlgas neiu täiega ära.. Saaremaal lahtilaskmine pole ka vilja kandnud, ju siis maapoisid ei lähe ka peale :)
Aga kui kunagi õnnestub, siis tean, kuhu pojad anda :))))

Sipsik ütles ...

Mina kavatsen seekord kindlasti Kassiabi kaudu võtta.
Tahan neist kellelegi kodu anda.

BigBlackCat ütles ...

Tegelikult pole meil hetkel suursugusele kassile veel väärikat kodu pakkuda. Aga kunagi võtame kindlasti, siis kui on maja ja muruplats ja lapsed suuremad. Kassil on ruumi vaja, kass armastab vabadust.

Anonüümne ütles ...

Mis puutub minu plaatimisse, siis tegu pole ande, vaid paratamatusega :)

BigBlackCat ütles ...

Igatahes ylikõva, et sellise asja ise ette võtad! Jääme ootama, millal saab tulemust hindama tulla, et kas on tegemist andega või mitte;)

Anonüümne ütles ...

Japsid on kõige hullemad pervod üldse. Ja need suurte silmadega multikad on raudselt nende kompleksi(rämeda kompleksi) peegeldus.

Sipsik ütles ...

:DDDDDDDDDD
azoo:)

Anonüümne ütles ...

Jutud jätta!
Kassi ei ole ega tule.

Allakirjutanu,
Ivar