teisipäev, märts 20, 2007

Koosolek


Kuna Tallinna Lastekodu ootavad ees suured reformid, mille nimel on siin kõvasti tööd tehtud ja verd ja pisaraid kulutatud (aega ja tööd läheb muidugi veel), siis viimasel ajal koosnevadki mu päevad ajurünnakutest ja juhtkonna koosolekutest. Vähemasti ei pea tegelema lollakate aruannetega.
Tänahommikune informatiivne üldkoosolek meie Kopli keskuse töötajatega oli aga minu jaoks täiesti eriline:) Sellest ka vajadus seda siin mainida.
Nimelt on meil suur osa personalist venekeelne, kuid nad ikka mõistavad ka eesti keelt. Koplis aga kõige vähem. Mina seevastu vene keeles totaalne tumba. Rääkida oskan paari lauset ja kui on vaja suhelda, siis mu personalispetsialist on mulle alati tõlgiks kõrval ja saame asjad aetud.
Kuna aga Kopli keskuses eesti keeles poleks mõtet koosolekut pidada (mina ju ainus inimene kes vene keelt ei mõika, teised saavad kõik suheldud), siis loomulikult tehti see vene keeles. Ja minu üllatuseks ei vajanudki ma tõlget!!! Sain täiesti üllatuslikult kõigest aru (2,5h kestis). Eks oli asi ka selles, et teadsin ju teemasid mis kõne all ja seega lihtsam pointi mõista, kuid ma olin siiralt hämmeldunud. Ise lausete moodustamisega hakkama ei saa, no ei tule isegi sõnad meelde, kuid aru sain...
Minu jaoks oli see nii üüratu avastus, et kohe pean oma rõõmu jagama ja selle tulevastele põlvedele talletama:)

Kommentaare ei ole: