esmaspäev, märts 05, 2007

Õnnetunne nii suur!

Ma olen nii õnnelik!!!
Nii määratult lootsin Reformide võitu ja kuigi napilt, see siiski saabus...
Tavaline pull kipub mu suureks kurvastuseks olema, et reform ja kesikud kipuvad leibu ühte kappi panema, kuid seekord on loota (vähemasti loota) et läheb teisiti. Kuna IRL-i platvorm on Reformile enim sarnane, siis loodetavasti saadab nende koalitsiooniläbirääkimisi edu ja siis on neil kokku juba 50 mandaati. Seega oleks vaja kedagi pisikest kampa, nt enda kohta võimsa sisenemise teinud Rohelised ja olekski Eesti tulevikul helgem silmapiir:)

Tegelikult omamoodi sümpatiseerib mulle ka SDE, kuigi neil on ka palju mulle mitteaktsepteeritavat, kuid parempoolsetega koalitsioonis olles oleks nad ehk natukene tasakaalustavad ja seal erakonnas on palju inimesi kes mulle sümpaatsed. Seega võiks ehk sealt miskit tulla? Sest mine sa neid Rohelisigi tea... Vahel tundub et nad kogu maailmaga vastuolus ja rohkem niisama klähvivad...

Siiralt kaalusin Eestist ärakolimist kui kesikud tulevad oma astmelise tulumaksu ja kõigile 3000-kroonise emapalgaga...

Tean, et neid teemasid on vaetud siit ja sealt, kuid tahaksin hetkeks siiski taaskord emapalga teemal peatuda. Seda kui inimene, kes töötab lastekodude süsteemis.

Nimelt võik esininasarvik tulla koos oma ideedega korra lastekodusse, eriti Imikute keskusesse ja Imikute varjupaika. Kus "emad" võitlevad oma laste eest ja püüavad end näidata ideaalsete emadena, kuigi sotsiaaltöötajatel on juba ammu häirekellad töös ja tahaksid lapse ära võtta. Käivad ja varastavad lapsi tagasi jne. Tundub ju tore, eks? Ema hoolib nii väga ja riik on paha ja tahab neid eraldada. Aga mis juhtub siis kui on käes aeg emapalga maksmise lõppemiseks? Miskipärast siis ilmub seesama "ema", mitte enam sobivas vanuses laps kaenla all (ja teine juba kõhus kasvamas) ja jätab lapse varjupaika, kust ta siis edasi suundub lastekodusse.

Kurb reaalsus, kuid dooside tarvis on hea produtseerida lapsi. Ja kui meil on kõigil võrdne 3000-kroonine emapalk, siis kas tõepoolest sünnitaksid inimesed, kes on edumeelsemad, omandandanud hariduse (loodetavasti ka harituse) ning sünnitaksid siia ilma oluliselt intelligentsema geenibaasiga lapsi? Küll aga paljuneksid nagu küülikud need, kellel on vaja raha ja lapsed ise on teisejärgulised. Et me siis soovime riiki, mis oleks täis ajukääbikuid? No tuleks ju kolida siis, onju.... Nagu õudusfilm, kus mutandid ringi komberadavad... Tule taevas appi!!! :)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul on ka reformarite üle hea meel!
Aga ma olen suht kindel, et jätkavad koos reform ja kesk. Nad on siiani ilusti hakkama saanud ja kahekesi on palju lihtsam valitseda kui kolme-neljakesi. Ja sotsidega on neil päris raske hakkama saada - vaated ikka väga erinevad. Pealegi on neil ju ühise valitsuse tegemiseks väga hea argument - rahvas toetas praeguse valitsuse 2 erakonda nii tugevalt, et soovib sama kursi jätkumist.
(Või kui esialgu kesk välja jäetakse, siis mõne aja pärast ollakse kindlasti koos.)
Ma ei ole ammugi mitte keski pooldaja, aga tõsiasi on see, et kui neil on nii suur toetus, siis varem või hiljem on nad valitsuses niikuinii.

IRL ma loodan, et valitsusse ei saa, muidu juhtub sama, mis Res Publikaga - erakond pole ise veel õieti käima läinud (moodustati ju valimiste jaoks) ning valitsusse minekuga laguneb järjekordselt laiali. Seal on koos ikka väga erinevad ilmavaated ja parem kui nad kõigepealt opositsioonis olles end sisemiselt töökorda saaksid.

Anonüümne ütles ...

Lisaks veel - astmelist tulumaksu ei tule, vähemalt see kord mitte :) ja emapalga võrduse eest võitlevad kõige rohkem sotsid ju. Kesk on selle suht unustanud, nendele sobib praegune kompromiss ka. Selline mulje on vähemalt mulle jäänud. Ja erakondade kohti riigukogus vaadates võib vast ka kindlalt öelda, et ka emapalga süsteem jääb praeguseks, suureneb ainult maksmise aeg.
Nii et tee aga julgelt lapsi :)

Sipsik ütles ...

Jep, nagu ütlesin, siis mõned sotside mõtted mulle arusaamatud. Paljud. Aga inimestena on seal terve hulk mulle ääretult sümpaatseid. Sellest ka lootus, et arenemisvõimelised:DDD

Siiski siiralt loodan et kesikud on viimased kellega kokkuleppeid sõlmima hakataks, kuigi välistatud pole see kunagi. Eriti minevikku vaadates. Aga kurb oleks.

Aga enne siiski lapsi tegema ei hakka kui on kindel, et emapalk pikeneb. Ei taha elatusstandardis kaotada, kuid lapsega kodus olla tahaks oma 2a ikka... Vanemad ju liiga kaugel, nende juurde ei saa hoida jätta, muidu ehk polekski nii traagiline see varem tööle naasmise idee. Aga veidi üle aastast lasteaeda viia... vat see tundub küll traagiline.

Aga tegelikult ütleme nii, et omad mõtted on selles vallas olemas, eks aja jooksul lihtsalt detailid ja aeg täpsustuvad:)