teisipäev, oktoober 23, 2007

Kohuke


Teate ju küll kohukest. Täpselt see ma olengi. Pealt täitsa tume, seest blondiin mis blondiin.
Nagu anegoodi-blondiinil, kes läks autoteenindusse 710-t nõudma (vaata kõrvalolevat fotot), juhtus ka minul täna ülimalt "naiselik" olukord.
.
Nimelt hakkasin möödunud nädalal autol veidrat käitumist täheldama. Ei kiirendanud enam nii nagu harjunud ja asi läks nii hulluks, et 1. ja 2. käiku kasutades polnud lootustki kohapealt normaalselt ära saada, kuna gaasi vajutades auto lihtsalt undas ja kogus kiirust väga aeglaselt, pöörded laes. Kartsin juba, et autoga päris kööga ja veeretasin ta teenindusse.
.
Seal kirjelduse peale arvati esmalt, et sidur hakkab õhtale minema. "Selge", mõtlesin. "Pankrot". Sidur teatavasti ei ole odav lõbu. Peesse, just vaja uus ring talverehve osta ja nüüd veel see jama kah.
Üks noorsand tuli siis proovisõitu tegema ja õnneks teatas kohe, et siduris asi pole. Tema arvas et auto all mingis torus (no ei mäleta nime, noh. ja ei olnud summuti, nii hull kah pole...) on miskit lahti põrunud ja ummistab.
.
Tõstsivad massina lae alla. Ma ka ikka ninapidi juures - nii huvitav ju:) Kolistab ja loksutab seda asjandust, kuid ei leia. Arvab, et võib olla selles teises samanimelises asjas (ehtne blondiini jutt, onju), mis mootoris asub. Ja kui selle vahetamiseks läheb, siis sinna universaalne ei sobi, tuleb originaalosa tellida. Pagan, ikkagi pankrot!
A kuna miskit kindlat ei tea, soovitas mootorile diagnostika tellida. Siis vaadatakse terve mootor üle ja saadakse kõigest selge pilt.
.
Ok, loomulikult diagnoosime siis. Aja sain alles tänaseks, senimaani sõitsin tigusammul ja palvetasin, et auto ummikus seisma ei jääks.
.
Täna diagnostikasse, murekorts laubal. Et mis mu "tibukesest" küll saab.
Tund aega näppisid mootorit ja testisid kõikvõimalikku. Kui võtmed tagasi anti, teatati, et "keegi on vist hiljuti ühel esimesel laternal pirni vahetanud". Ja et "kallis vahetus sai see olema".
Nimelt oli seal miskine kummilatakas natuke laperdama jäänud ja kiirendades imes miskisse õhu sissevõttu ennast kinni. Loomulikult ju jõudu siis pole. Ja täiesti ohutu viga. Ainult et kui pirn ise maksis nati alla 100 eegu, siis diagnostika läks u 600. Seega siis pirnivahetus koguhinnaga 700:DDD ....meenutab juba neid kantrilauljaid kes karjakesi lambipirni vahetavad...
.
Nujah. Aga hea on teada et ei olegi vaja veel peielauale mõtlema hakata ja et massin töötab kui muiste ja olevat väga vinks-vonks.
Pärast sõitis juba tuttavalt. Nagu must nool sööstis liiklusesse ja no muidugi pidi ju siis kiirendamisi proovima... Jeerum kui kergelt ta jälle sõidab:) Üks mure maas.
.
PS: See kiirendamise jutt - see ei ole nüüd kurja ahvatlemiseks. Kiirendamine ei tähenda veel liikluseeskirjade rikkumist ega kiiruse ületamist. Kiirendamine vajalik selleks et mitte liikluses uimerdada. Nt vihkan neid kes keeravad peateele ette ja siis kukuvad venima. Kui keerad ette, siis tee nii, et taganttulijat ei sega ja sõida. Et siis jah, kiirust ületada ei tohi, krapsakalt liikuda ikka tohib.
Pidin selle ära mainima, muidu saan äkki vastu pead:)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mina ka vihkan neid, kes sulle ette keeravad ja siis uimerdama hakkavad .. eriti vihkan neid, kes maanteel mööda sõidavad, siis sulle otse nina ette keeravad ja pidurdavad .. ahvikari!

Sipsik ütles ...

Ja siis vihkan ma veel neid, kes suunda ei näita ja peavad oma pärisõiguseks mulle ette keerata nii, et ma seda aimatagi ei oska.
Ja siis neid kes kasutavad möödasõitudeks teepeenraid. No NII KIIRE ei saa nüüd ka ikka olla.
Ma olen vist sallimatu.

Anonüümne ütles ...

Tjah... oleks sa ikka "päris blond" siis oleks need teenindusevennad sulle sellise tõsine ilme näos rääkinud, kuidas tuli sidur ära vahetada ja gardaan ka, sest sidur oli gardaaniristi ära lõhkunud ja nüüd tuleks maksta 18 kilo. Ja sina oleks teind sellise tõsise ja kurbliku näo, et no mis teha... ja nendel oleks sinust ka kahju hakanud.. nad oleks öelnud sulle, et "vaatame, mis teha annab" ja oleks leidnud võimaluse sulle selle töö eest 12k küsida. "Töö raha me siis ei võta"!
Selle peals oleks ka sul juba maru hea meel olnud, et näed kui odavalt sain. Ja kõik oleks taas õnnelikud olnud!!!
Tehakse ka endast lugupidavates teenindustes ja ka "blondidele meestele" olenemata juuksevärvist :-)