teisipäev, oktoober 30, 2007

Tagantjärele-kaagutus


Tahaks kobiseda.
Nimelt käisime mõned nädalad tagasi lapsepõlvesõbranna sünnipäeval. Algas üritus Radissoni saunas, kus oli mõnusalt avar ning saun kuum-kuum-kuum ja õlu-siider mõnusalt jahe, näksilaud keelt alla viiv. Kõik läks aina tõusujoones – toredad inimesed, nalja sai palju.
Meeleolu üles köetud, suundusime seltskonnaga edasi Kannu Kõrtsu, kuhu sünnipäevalaps oli ammuilma broneerinud tagaruumi koos liuatäite söökidega. Vähe sellest et tellitud, oli ka makstud.
Tellitud oli laud siis 15-le.

Rõõmsate nägudega suundume eeskotta, kus turvamees tõkestab tee. Et neil mingid vandersellid musitseerimas ja pilet maksab 100 eeku nägu.
Me muidugi imestame, et miks seda lauda broneerides ja tellimust esitades ei öeldud? Nad arvanud, et me teame. Halloo??? Ega kõik kodanikud käi mingeid suvalisi moosekante kuskil kõrtsus raha eest kuulamas!

Teatasime, et meil nendest moosekantidest sügavalt suva ja isegi ei kavatse kuulata neid, parem kui müra meieni ei kostuksi. Ei, pilet tuleb ikka lunastada.

Olukord oli kujunenud selliseks, et toidud olid ette makstud ja juba ootasid meid kellaajaliselt, kuid toitudeni ei pääsenud. Idee poolest oleks see sünnipäevalapsele tähendanud lisakulu 1500 eeku. Kulu selles eest et toiduni pääseks.
Loomulikult oleksime igaüks oma pileti siiski ise lunastanud, kuid asi oli põhimõttes. Oleks ta seda ette teadnud, oleks kindlasti mõni muu koht valitud.

Korduvalt käisid mingid emandad tagaruumist võimalusi uurimas ning alati naasti vastusega, et ei ole ilma piletita võimalik. Asi oli nii jabur, et ei osanud miskit kostagi.

Lõpuks tegin emandale ettepaneku, et pakkigu meie tellitud toit kaasa (oli ju makstud!!!) ja me suundume mujale. Selle peale järsku saadi kiiresti luba meie kamp sisse lasta ilma piletitasuta. Muidu ei osta ju jooke neilt.

Krt küll, mina pean seda pesuehtsaks sigaduseks. Kui nii, siis tuleb ette teatada, et toiduni pääseb piletiraha eest. Eeldamisel, et kõik seda teavad, ei ole ruumi. Kõik.
Seni oleme seal vahetevahel lõunasel ajal käinud (toit on ju maitsev), siis saab tasuta lauda istuda. Loogiline et ei eelda et õhtul pappi pilduma peab.

Õnneks edasi kujunes õhtu endiselt lõbusaks. Tagaruumi kostus moosekantide leelotamine natuke talutavamalt ja sai omavahel suhelda ja lõputult õgardlusega tegeleda:)

Stiilinäide

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See on tõesti absoluutselt mõttetu koht! Kusjuures nad nõuavad seda piletiraha praktiliselt kuni sulgemiseni. Minu meelest on üldse väga haige, kui üks kõrts/pubi vms piletiraha nõuab, eriti veel sellises suurusjärgus. Ise olen kõnealloleva koha juba ammu oma blaclisti kandnud

Sipsik ütles ...

Jep, minu arust ka müstika see hind. Mille eest? Kõrtsu minnakse ikka sööma-jooma, kui on mõni moosekant, siis las olla, kuid seda kohustuslikuks teha...nomaeitea...