neljapäev, aprill 28, 2016

Avarii

Nii, tagasitee. Jälle see kole museaalist praam. St.Ola.
Taaskord kasutan juhust ja kirjutan. 20.30 paiku jõuan koju ja kohe külalist võõrustama, kes küll vist juba meil kohal on. Ei jõudnud oma tööasju ajades Saaremaa-praamile ning ööbib meil. Saareelanike argipäev. Pidevalt peab olema värske voodipesu valmis :)

Et kui siin juba liiklusest kirjutamiseks läks, siis nädalapäevad tagasi osalesin parklaintsidendis.
Hakkasin mina Selveri parklas oma kohalt välja keerama, kui vaatan, et üks punn tagurdab mulle sisse. Mismõttes nagu? Signaali ei julgenud anda, mõni sooda vajutab selle peale ehmatusest gaasi põhja, kuna jalg ju oli gaasi peal. Püüdsin kiirendada, et ehk jõuan välja keerata enne kui "põkkume" ja no eelkõige mõtlesin lihtsalt, et ju ta tagurdab natuke välja, ootab kui ma olen läinud ja jätkab siis.
Mina ka parasjagu keeramise peal, seega ei saanud kõrvale tõmmata vaid keerasin ikka mööda oma trajektoori.

Ja siis ta tuli. Lihtsalt tuli ja tagurdas mulle sisse. Tagumisse nurka, nii palju suutsin siiski eest ära saada.
Kõrvalistmelt hüppas välja ehmunud mees kes kätega vehkides seletas naised roolis teemal. Samal ajal eemale tõmmanud punn vajus aga jälle peale tagasi, nii et mees siis patsutas ja suunas autokest. Kas roolis olijal ei püsinud jalg piduri peal või misasja ta seal ometi tegi? Ja kuidas ta roolis sai olla üldse?
Ma ei saanud tal kuidagi ka pimedasse nurka jääda, kuna mina oma suure bussiga pidin tema pisisuse juures paistma talle mõlemasse küljepeeglisse pluss tahavaatepeeglisse. Ma hõivasin tõepoolest KOGU tema taguse ja peale kah veel ning kui ta ei kasutanud tagurdamisel mitte esiklaasist väljavaatamise taktikat vaid kasutas kasvõi ÜHTE tagurdamiseks mõeldud kolmest peeglist VÕI kasutas üle õla vaatamise tehnikat, siis ta lihtsalt pidi mind nägema. Seega minu diagnoos - roolis oli kas pime või vahtis ta tõepoolest esiaknast välja. Tagurdades.

Õnneks oli kiirus olematu ja minu autol ei juhtunud midagi. Pigem olid kerged jäljed teisel autol.
Palusin meesterahval oma proua sõitma õpetada või roolist kõrvaldada ja kiirustasin edasi.

Aga jah, alati hakkab soojade ilmade arenedes silma kaks asja - rooli ilmuvad uimakärbsed, kes ei tea ööd ega mütsi ja tänavate äärde kusejad. Tänase edasi-tagasi sõidu ajalgi lugesin neid soristajaid üksjagu kokku. Et külm ei võta noksi enam ära ja siis on vaba voli sellega lehvitada ja kust laiali pritsida?
Vastik.

Kommentaare ei ole: