kolmapäev, aprill 06, 2016

Kas sa oled ilus?

Õhtujutt loetud, unelaul lauldud.
Musid-kallid-paid. Veel musi! Ok, teeme veel musi. Veel pai ja kalli ka! Ok, teeme veel pai ja kalli ka.
Nii traditsiooniliselt mitu ringi mõlemaga ning tundub, et jõuab kätte aeg tuli kustutada ja toast lahkuda.

"Emme, kas sa oled ilus?"
"??????????????" "Mis sa ise arvad?"
"Jah, oled küll ilus. Sul on ilusad mustad juuksed ka"
Ütlemata südantsoojendav :)

Ma siin muudkui kiidan oma poisse ja jätan mulje neist kui tublidest ja eeskujulikest noormeestest. Millegipärast aga nende kraade-loomus ei leia pea üldse kajastamist. Neil teemadel olen ma vist lihtsalt õhtu arenedes nii tossiks jõudnud muutuda, et igasugu kraaklemiste kirjeldamiseks emotsiooni enam ei leia.
Tegelikult on nad ikka parajad kraaded! Kuigi mu ema ütleb, et tema meelest ja nii palju kui ta lapsi kõrvalt näinud on, on nad ikka väga tublid ja paid. Aga ma suhtuks tema hinnangusse reservatsioonidega, kuna tegu ikkagi kiindunud vanaemaga. Sellisega, keda esimese lapselapse sünd nii sassi kruttis, et tänaval pooltuttavaid hõlmast haarama hakkas teatega, et ta vanaemaks sai :D Ning siis enne kella 10-t hommikul poes järjekorras seistes pidi koos hommikuõlle-meestega kuulma, et enne kümmet alkoholi müüki ei toimu. Tema tahtis vahuveiniga tööl tähistada, kuid võta näpust :D

Lasteaias ütlevad ka, et väga head lapsed. Vanem Poiss aitab noorematega toimetada ja kui mõni nutab, käib lohutamas-paitamas: "Ära nuta, kõik on hästi!"
Noorem Poiss olevat musterlaps. Ei vaidle, ei jaura, teeb kõike kaasa, mängib ja toimetab, sööb ja magab, ei kakle teistega. "Oleks kõik lapsed sellised nagu T, mis siis viga oleks!" on Noorema Poisi kasvataja hinnang.
Meie lapsest jutt või?????

Ok, tegelikult nad vist siiski on suhteliselt mõistlikud. Peavad end üleval, poes ei nõua ja pikali ei viska ning Vanem Poiss teretab pea kõiki, kes vastu tulevad :D Inimeste reaktsiooni on lahe vaadata, kui üks kolmene kuskilt meetri kõrgusel heleda häälega "Tere!" hõikab :)

Aga tegelikult ikka kakevad ja kisuvad üksteiselt mänguasju käest küll. Järgmine hetk võtavad käest kinni ja lähevad "ringile" - see on siis jalutuskäik ümber kamina. Ja mõni hetk hiljem annab üks või teine teisele tou, kui talle vajalik mänguasi ära hiivatakse.
Ja niimoodi päevast päeva.
Ühe lapsega korraga, kui nad lollusteks ja emotsioonideks teineteiselt jõudu ja innustust ei saa, on kõik lausa super. Üks laps korraga ja rohi on erkroheline ning laps nii mõistlik, et vaata ja imesta. Veeda aega aga kahega korraga ja juuksed tõusevad peas püsti!

Aga kiidan siis veel natuke.
Meil nimelt tegi Saaremaa-vanaema sügisel möglat. Ja kujunes reegel, et iga päev üks lusikatäis ampsata. Siis püsib terve.
Ma nüüd ei tea, kas mögla tõttu või mis, kuid poisid on olnud kordades tervemad kui eelmisel hooajal. Kuigi käivad erinevates sõimerühmades ehk siis kokkupuude erinevate nakkusallikatega on suurem.

Mögla on aga ainult headest ja immuunsust tugevdavatest komponentidest koosnev. Segi on blenderdatud hulk jõhvikaid, küüslauku, koorega sidrunit (soovi korral sibulat) ja hiljem see meega kokku keeratud ning külmikusse pandud. Igal õhtul amps.
Esimene partii oli suht kange, see läks veendes/sundides. Jõuluaegse partii tegi ema leebema ja seda söödi siis 2-3 lusikatäit korraga. Nüüd aga tegin mina märtsikuus ka kolm purki mögla ning laimi-fännina lisasin ka seda ja see andis veel eriti mõnusat varjundit juurde. Nüüd on nii, et mõni õhtu ahmivad 7-8 lusikatäit endale sisse :D
Ma olen ütlemata rahul.
Ahjaa, täna õhtul oleksin mögla unustanud ja kui teatasin, et "Poisid, tuttu! Hakkame riideid ära võtma ja siis pessu!", järgnesid mu hõikele päta-päta sammud kööki. Kui järele jõudsin, leidsin poisid külmikust mögla purki otsimast... Oluline kõigepealt :D

Kommentaare ei ole: