neljapäev, oktoober 05, 2006

Jätk kleiditeemale

Üllatavalt raske on kolme kleidisoovija ning ühe õmblejanna aegu klapitada…
Õmblejanna oli nõus meiega kangast valima tulema, siis teab kohe soovitada palju ühe või teise kanga puhul materjali vaja läheb, kas läheb lisaks vaja ka alusvoodrit ja millist kangast on selle lõike puhul parem õmmelda jne…

Ok, enam-vähem saime siis ajad klappima ja riiet valima! XS suuruses pruutneitsi jäi tulemata, usaldas kangavaliku meie kolme hooleks.

Mida aga ei ole, on kangas. Tahtsime ühevärvilist ja ilusat ja heast materjalist punast. Kõikvõimalikud suuremad ja väiksemad kangapoed sai läbi sõelutud. Miskipärast on punase tooniga kangad enamuses kirjud… Arumaisaa…
Mõned kangad siiski suure hurraaga leidsime, ebameeldivused algasid aga alles mõõtjatädi abiga. Igast poest suutsime nimelt leida täpselt ühe sobiva kanga ja iga kord oli riiet liiga vähe! No ei pea õnnestuma… Kellaaeg hakkas ka juba sinnakanti nihkuma et varsti kõik poed kinni.

Lõpuks leidsime siis lillakas-punase väga ilusa kanga, mida saime 6m kätte. See on siis kolme kleidi jaoks vajalik kogus. Hind osutus ka täitsa heaks – 200eek/jm.

Järgmisel päeval helistas õmblejanna ja kutsus proovi! Oli juba ühe päevaga 3 traageldatud toorikut valmis saanud. Eks tal kiire ka, kuna ise sõidab mõneks ajaks ära ja mis meie kleitidest siis saab kui ta ei kiirusta.

Igatahes toorikud olid juba üsna paljulubavad ja üsna sellised nagu ma vaimusilmas olin ette kujutanud. Niiväga loodan, et kleidid istuvad valmiskujul meile kõigile nagu valatult… Siis saab rahuliku südamega pulma minna!

Kommentaare ei ole: