laupäev, oktoober 07, 2006

Päevad rallivad ja hulluvad

Kohutav aeg taas saabumas...

Mõtled, et lähed laupäeva õhtul poodi, et miskit head koduseks näksimiseks osta.
Mõtteis on erinevad produktid ning ratsionaalse poeskäijana koostad peas kindla trajektoori vajalike riiuliteni, mida järgides saab vajaliku optimaalselt kiiresti ja vähese närvikuluga.

Jõuad siis Selverisse ja haarad peast. Krt, need järjekordsed päevad ununesid, kuigi kuulsid neist raadioreklaame. Ja nii seisadki poesaalis, ümberringi sebivad inimesed vahekäikudesse ja liikumisradadele kuhjatud kastides sorides ja võimalikult põhjani kummardudes (mine tea, äkki allpool on midagi paremat) oma tagumikke sulle kõikvõimalikesse kohtadesse mükse jagama upitavad. Apppiiiii!!!!

Ma vihkan igasugu osturallisid, hullusid päevasid ja mammutipäevasid ja mis iganes need veel on. Siis on garanteeritud, et nädal aega ei saa normaalselt poes käia, kui millegi järele peaks vajadus tekkima. Meeletud massid rabelevaid inimesi, vahekäigud täis kaste ja muidu kaupa, higihais ja trügimine ja-mis-kõik-veel. Tõega vihkan! Need võiks ju erineval ajal olla, siis saaks valida poodegi, kuid ei, kõik on ühel ajal.

Mida inimesed sealt küll leiavad? Ok, usun et vahel on mõni tore toode ka müügil hea hinnaga, kuid enamus kaubast on ju toodud spetsiaalselt selleks otstarbeks ja totaalselt kasutu kräpp, sellist odavat jama on ju siis kõik kohad täis. Nuustikud ja tolmulapid ja odavad hilbud. Kas ikka on väga mõtet rabeleda üksikute heade toodete nimel selles inimmassis?

On mindki sinna vahel kaasa meelitatud, kuid lõpuks suudan ma end roheliseks vihastada, kuna ka proovimisjärjekorrad on kilomeetripikkused. Ainus aeg mil ma olen nõus seal käima, on enne sulgemist. Eriti hullud on minu meelest need, kes hommikul tormavad. Olen kuulnud, et Stockmannis pidi lausa mass esimese päeva hommikul ukse taga olema... Kohutav ju!

Üht aga tuleb küll tunnistada - Stocki hullude päevade ajal on võimalik sealt täiesti head veini ok hinnaga osta:) Aga rabeleda tualettpaberi pärast? Kuhu inimesed selle laadungi paberit kodus panevad? Selleks on ju tervet ruumi tarvis... Meenub hea kild, millega mu elukaaslane hakkama sai - üks eriti peen kasukaga daam läks mööda, kärus meeletu kuhi tualettpaberit. Möödus siis temast ja elukaaslane kobises: "Läheb vist suuremat sorti sittumiseks"... Daam lahvatas igatahes näost tulipunaseks:)
Ok, inetu tegu, kuid siiralt - mida selliste laadungitega paar krooni odavamalt saadud tualettpaberiga ometi peale hakata? On see siis selline kokkuhoid, et tasub eluasemes ladustamise ära?

Kommentaare ei ole: