pühapäev, september 30, 2007

Nutmisest


Ma ikka kohe üldse ei ole moodne. No ei ole selle koolkonna liige, kus peetakse normaalseks kui mees näitab kõikvõimalikke emotsioone välja...

No pagan küll, ma ei näita enamasti ka enese emotsioone, veel vähem taluksin ma ülitundelist meest. Midagi pole teha, olen diskrimineerija, kuna leian, et "poisid ei nuta" on äärmiselt normaalne väljend.

On loomulik kui mees poetab pisara kellegi olulise kaotuse korral ning muidu kui on äärmiselt kahju millestki. Selline kaotusvalu, ma pakuksin. Et keegi sureb või oma lolluse tõttu oled ilma jäänud kellestki äärmiselt kallist vmt. Aga ka siin leian ma, et selliseid asju ei tehta avalikult vaid kas omaette või oma kõige lähedasematega koos olles. Sest on ju loomulik et valu peab välja saama.

Küll aga ei seedi ma silmaotsastki avalikult halavaid ja haledaid mehi. Minu jaoks nad ei olegi mehed. Krt küll, kui oled mees ja mingi jama majas, siis sa korraldad selle jama ära, mitte ei hala tervele maailmale kuidas kõik on s*** ja kuidas kogu maailm sulle liiga teeb. No nii turri ajab see karvad et......

Sama suhtumine kandub ka muusikasse. Postitust sundiski kirjutama asjaolu, et autoga sõites tahaks vahel äramängitud plaatide asemel raadiot kuulata ja no kohe mitte midagi ei ole kuulata! Järjest peab kanaleid näppima, kuna kõikjalt tuleb sellist kiunumist et süda läheb pahaks. Ma ei või kohe mitte.

Kurb on, et selline (minu jaoks) saast on nii jube populaarne. Muidu ju ei mängitaks. Kas tõepoolest naised usuvad sellist kiunumist? See ju lihtsalt müügiks tehtud. Ja selline asi siis müübki? Või sellised mehed meeldivadki? Kes nutavad ja halavad? Stiilis nüüd-läksid-sa-ja-nutan-ma-ja-surnuaial-lõpetan. Tahate mehi või hädisejaid? Kes tahab ülimõistvat kaaslast, kes vestleks tunnetest ja muu selline stuff, hakaku lesbiks. Las mehed jäävad meesteks, ärge sundige neid roosasse.

Kõige hullemad eksemplarid minu jaoks on veel eriti need peene häälega nutvad "mehed". No otse loomulikult kõikvõimalikud poistebändid, neile lisanduvad solistidena Justin Timberlake, James Blunt, Enrique Iglesias, Koit Toome jne jne jne. Vanasti oli minu suurimaks õuduseks see, kui kusagilt kuulsin peene häälega kiljumist "You are beautiful" (Blunt). Appiiiiiii!!! Miks-miks-miks? Miks ometi selline nutt niiväga müüb, et midagi muud kuulata ei ole? Ja ongi ainult plaadid lahenduseks, kuna ka Raadio Maania väsitab lõpuks, kui ainult seda kuulata.

Vahel kusjuures üllatavad ka needsamad kiunujad ja ma olen sunnitud oma sõnu sööma. Nt seesama minu-õuduste-kiunuja-Blunt suutis mind üllatada looga "1973". Tea kas ajulopputus on ka mulle mõjuma hakanud või mis, kuid hetkel see lugu mulle isegi meeldib... Aga kergenduseks võib öelda, et see pole tüüpiline halamislugu.

Point ongi selles, et nutmist ja niisama halamist ma ei kannata. Oled mees, siis tegutse või lepi olukorraga, mitte ära halise. Krt, tundub et Mehed hakkavad otsa saama...

Nüüd võiks ju öelda, et ka karvaste bänidel on nutuballaade. Muidugi on, kuid sõnum ikka totaalselt teine ju. Seal ei haliseta, lihtsalt on kahju ja mott. Mehel ja hädisejal on ikka vahe küll. Mott.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Maitseid on erinevaid...inimesed on erinevad. See selle maailma huvitavaks ja mitmekesiseks teebki.
Kohutav oleks kui kõigil oleks ühesugune maitse ning meeldiksid ühesugused asjad.
Seega...kellele ema, kellele tütar ja tuleb suhtuda teiste maitse eelistustesse tolerantselt :D

Raadiokanaleid on ju mitmeid-mitmeid. Kui ei meeldi U-pop...võid kuulata ju paar sagedust edasi, 88.8 ja tuleb sellist tõmmisemat muusikat ka :D

Sipsik ütles ...

88,8 ongi Maania:)
Ei vaidle, maitsed on erinevad. Minu kurvastus pigem see, et sellist halamist liiga palju. Et kurb kui see ainsana müüb. Loomulikult las massid kuulavad mis neile meeldib, mina avaldan vaid enese suhtumist, et mulle nutvad mehed ei istu:) Kui teistele meeldivad, siis lasku aga käia:) Mina õnnelik et minu elus selliseid pole:) Halavad mehed vist ei talukski minusugust - nad peaks liiga palju nutma:(

Mariliis ütles ...

Õhõhõh, väga hea, et sinu juures ei peakski halvad mehed vastu, sest liiga palju peaks nutma :D Olen nõus, minuga oleks ilmselt sama. Ma ka ulgumist ei salli. Muusika muusikaks, seal võib aeg-ajalt igast trikke teha.

Mulle meeldib siuke Limp Bizkiti stiilis "nutt". Fakk juu raisk, ma elan ilma sinuta ka edasi.

Huvitav, kumb aitab kuulajal end paremini tunda, kas see nutmine "issand sa olid nii hea ja parim, nüüd ma olen ilma sinuta üks s*tajunn", või hoopis "ma ei viitsigi sinusugse värdjaga olla, saan ilma ka hakkama"?

Oih, jälle ma olin nati emotsionaalne :)

Sipsik ütles ...

Siin vist ongi see, et kumb stiil kellelegi peale läheb. Kellele suremiseni nutune halamine, kellele stiilis "ok, läks peesse, elame edasi".
Ise eelistan sõltuvalt meeleolust. Kas siis "kahju, et nii läks, kuid saame hakkama ja elame edasi" või kui teine on mulle haiget teinud, siis stiilis "so what? ise tead millest ilma jäid, mina lähen eluga edasi". Selline nutmine aga, et "oi-oi-oi, tegid mulle haiget, ma olen nüüd madalam kui muru, anna mulle vaid võimalus" ei sobi mulle kohe mitte. Kui keegi on haiget teinud, ei tohi ta never teada kui hullusti see mulle mõjunud on. Ta pole seda lihtsalt väärt.
Ja kuna ise oman sellist suhtumist, siis hindan ka seda kui mehed ei ole minust nõrgemad ja halavamad:)

Mari-Liis ütles ...

Oi kui tore, et on veel tüdrukuid kellele halavad mehed ei meeldi. Mo meelest on kõige jubedam, kui omaarust eriti macho mees kiunub.

Sipsik ütles ...

Nii hea et mul on mõttekaaslasi:)
Teeb tuju rõõmsaks:)

g-mail ütles ...

ehee...halavad mehed on magedad:P
aga kõige naljakam selle blogi lugemise juures oli see, et kui olin selle ära lugenud ning mõtlesin sellele "1973" loole, et milline see õigemini oli ja kui läksin siis oma tuppa kohe peale seda ning panin raadio käima tuligi just see lugu sealt:D..ehh milline kokkusattumus...