kolmapäev, märts 26, 2008

Extreme makeover


Vahel pole pikka aega mingisugust isu kirjutada, kuigi teemasid oleks küll ja enam, vahel aga läheb kirjutamissoolikas nii lahti, et täiesti kontrollimatult tuleb igasugust teksti. Noh, kui tahab, las siis voolab.
.
Sain vanaks. Päeval, kui teised rõõmsalt mune koksisid, koksis mind ümmargune 30.
.
Mida teevad naised vananedes? Teate ju, et mida vanem eit, seda roosam/lühem kleit jne. Minini läheb mul veel aega, roosa aga asendasin oranzhiga.
.
Pikka aega olen olnud rääbakas ja tume. Nagu meeleolu, nii ka välimus. Ainult tumedad rõivad ja pikad mustad sorakil juuksed (iseloomulik pilt üleval). Ei mingit soengut, ainult karvkate juuste nime all.

Kui mõni aeg tagasi hakkasid asjad paremuse suunas liikuma ja vabanesin suurt sisemist pinget põhjustavast, oli aeg ellu ärgata.

Õnneks on mul eriti hakkaja ema, kes võttis keerulise (loe: julgust nõudva) otsuse vastu minu eest. Ja broneeris mulle juuksuri juures aja. Nii, et laupäevasel päeval (päev enne minu 30-seks saamist) avati Kuressaares üks juuksurisalong VAID minu pärast ning minu totaalset muutumist tulid koraldama privaatne juuksur ja salongi omanik. Muule maailmale oli salong endiselt suletud.

Nii ma siis veetsin ligi 4 tundi juuksuritoolis.
Esimest korda elus tehti mulle värvieemaldust. Kui värv oli juustest eemaldatud, nägin välja suhteliselt koomiline - pealt üsna blondiin, altpoolt oranzhikas-pruun.
Otsustati, et pähe pannakse värv, mis jääb kõige tumedamalt mu juustesse hetkel, kui on toimunud värvieemaldus. See ei toimu ju ühtlaselt, kuna erinevas pikkuses juuksed on aegade jooksul saanud peale erineva koguse värvi.

Kõik nad leidsid, et ma ei tohi nii tume olla, nägevat liiga masenduses ja haige välja. Et elu ja värvi tarvis. Nojah, tehke siis minuga mida heaks arvate.

Ja nad tegid. Ma olen nüüd enda kohta suhteliselt hele ja rebasekarva:) Soojad toonid. Ja juuksed lõigati nii, et loomulik lokk tuleks kergelt esile, mitte nii nagu seni, et all on lokk, kuid pealmine kiht sirge. Pikkus ebaühtlane, nii et eest tunduvad lühikesed juuksed, kuid taga siiski parajalt pikk ja paks pahmakas.

Alguses oli veider ennast peeglist piielda, kuid miskit pole teha, silm särab kohe palju rohkem! On värvi, on elavust. Ja enam ei kujuta ma ettegi, et taas must ronk oleksin. Vähemalt mitte niipea. Hetkel lihtsalt on kuidagi kerge ja särav enesetunne:)

Nüüd, mil jõudsin keskikka, kavatsen järjest vabaneda kõigest mis mind elus ei rahulda, kuna elan ju vaid korra. Ja kavatsen elada nii, nagu mulle meeldib:) Ei mingit enese allasurumist mille iganes nimel. Sest seal, kus on tõelised väärtused, ei ole allasurumist tarvis.
Tundub, et keskiga hakkab mulle meeldima:)

15 kommentaari:

Tirtsikas ütles ...

Väga hea näed välja :)

Anonüümne ütles ...

see on nii hea, kui hea on olla :)
mul on selle üle väga hea meel :)) et siis nüüd ka järgmise suve plaanid käiku ;)

Sipsik ütles ...

Tähh, Tirtsikas;)

Eeee.... Ef, mis plaanid ned järgmisel suvel olid? Vanainimese mälu...

Anonüümne ütles ...

see pole kõva häälega väljaütlemise plaan, pinguta natuke veel ;)
vihjeks, et tulemus tuleb alles suvel, tegutsema pidi natuke varem

miisu ütles ...

Palju õnne sünnipäeva ja uue soengu puhul :)

Kas enda lokid Sulle meeldivad? Keemilise sirgendamise peale oled mõeld (mitte et lokid ei sobiks vmt, tavaliselt tüdinetakse lokkidest)?

Sipsik ütles ...

Aa, meenus:)
Eks näis kuda elu ja muu kulgevad;) Ei välista endiselt.

Miisule - pikka aega olen lokke pea vihanud, no mitte ei taha neid. Kontrollimatud asjad.
Olen ka sirgendamist püüdnud, kuid see lootusetu ettevõtmine. Nii kui õhk niiske (ja meie kliimas on see enamasti niiske), nii hakkavad ka sirgendatud kiharad koolduma ja jätkavad seni kuni taas lammas olen. Ja igal hommikul sirgendada ja keemiat pähe möksida ka ei taha, kuna tahan ka 40-selt paksu juuksepahmakat omada:)
Seega lootusetu üritus ja tuleb püüda sättida neid nii, et oleks talutav:)

Anonüümne ütles ...

minuarust sellised loomulikud lokid sobivad sulle väga hästi! Head lõiget on lihtsalt vaja - st suht järgulist, siis hoiavad ilusti.

Sipsik ütles ...

Jep, tehtigi järku:)

Marjakas ütles ...

Sõnad "värvieemaldus" ja "keemiline sirgendamine", tekitavad minus, kes ma olen ilusalongis töötanud ja tean neid asju hästi, korralikke külmavärinaid. Endale ei teeks kumbagi mitte mingi hinna eest. Loodan väga, et sinu juuksed jäid endiselt pehmeks ja ilusaks, mitte ei läinud takku, sest just seda nii värvieemaldus kui sirgendamine tavaliselt teevad. Väga väga väga kahjulikud juustele.

g-mail ütles ...

See soengumuutus muutis sind armsamaks peaks mainima=)
Kusjuures ka mina olen siin vahetevahel mõlgutanud mõtteid oma kiharaid ikka korralikult lühendada. Aga ei tea. Mida rohkem seda mõtet kaalun seda haledam hingel hakkab...Eriala nõuaks kuid eh saab hakkama=)

Sipsik ütles ...

Tean jah et väga kahjulikud, seepärast siiani olen sõrad vastu ajanud. nüüd mõtlesin, et proovin ühe korra elus ära, rohkem ju eemaldada pole tarvis, kuna loomulik toon, mis alt peale kasvab, on osaliselt rebane ja osaliselt hall:)
Õnneks jah karvad siiani pehmed ja ega ma rohkem niipea endaga miskit teha lase:)

Sipsik ütles ...

Tähh, g-mail:)
Aga kui võimalik, siis ära sina niipea lühenda. Olen ka korra lühikeseks lõiganud ja järgmisel päeval juba kahetsesin tookord...

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Mis päeval sul täpselt sünna ongi? Ma pole päris tükk aega su blogi lugemas käinud ja nüüd lugesin jutti kõik vanad lood ka läbi :) Sorry!

Sipsik ütles ...

23.märtsil, seega kah jäärajuurikas:)

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Yeah :P