laupäev, mai 24, 2014

144/365 - Rattamatkad kui kirg

Mõned ajad tagasi sai aastas mitmetel rattamatkadel käidud. Ja nii aastate viisi.

Otse loomulikult said läbi vändatud rahvarohkeimad Roheliste Rattaretked, siis mõningad rattamatkajate kokkutulekud/ühisretked jmt, kuid minu lemmikud olid sarjas "Kuidas elad, Soome?".
Piiratud arv inimesi laevaga üle ning siis juba kas rongidega edasi alguspunkti või ratastega otse läbi Helsinki.

Kuidagi sattus neile matkadele alati normaalne seltskond (ei läbustamist ega nõmetsemist, eks osavõtt oli päris kulukas kah), kellega siis erinevaid Soome piirkondi avastada.

Kõige-kõige eredamalt on meeles Ahvenamaa rattamatk, kuna seda alustasime metsikus lausvihmas. Sellesama Rootsi suunduva kruiisikaga sai mindud ja öösel Ahvenamaal maha. Peale poolt kilomeetrit sõitu ööbimispaiga suunas algas metsik vihm, mis hetkega aluspesuni läbi leotas. Aga kuna oli soe ja suvine, ajas see vaid naerma.
Terve see matk oli väga-väga märg! Riided kuivaks ei saanudki, hoia peal mida tahes. Aga... kas just seetõttu, kuid kõige eredamalt meeles Soome matk on see siiani!

Teate... need ajad olid ikka võrratud :) Need olid aastad, kus olin kui kleebitud oma ratta selga. Mistõttu ratas pidi olema hea ja no seda ta ka oli. Mäletan, et kui ta ostsin, siis võrdlesime kursavennaga hindasid ja tema ostis endale Ford Sierra, mina jalgratta. Maksime samapalju... Aastal 2001 u. 10 000 eeku. Aga noh, mu ratas oli tollal eelmise aasta mudel ja seetõttu "odav" :D:D:D

Tänaseni käin teda vahel kuuri all vaatamas ja pai tegemas :D Kuigi jah, täna pole ta enam päris see, kuna enam ei käi ta igal aastal põhjalikus hoolduses, kus kõik viimseni ära timmitakse. Aga... kiirelt lippab ikka veel :)
Ja no täna ma enam sedavõrd teda ju ei kasuta ka... Viimased aastad kohe üldse mitte, kuna pidevalt kas rase või väikese titega :D Nüüd on korviga linnaratas palju aktuaalsemaks osutunud, eriti kui Kärdlas elasin ja tööl käisin.
Täna kasutavad mu oranži nunnut vahel hoopistükkis Vanamees või meil suvitav Suur Laps. Siis, kui tuju tuleb või vajadus tekib.

Siiski aga loodan oma suksu ükskord taas endale sobivaks timmida ja temaga taas ringi uhama hakata.
Ainult et... rattamatkadega on vist ühel pool...

Kommentaare ei ole: