esmaspäev, august 28, 2006

Kihnu

Uudistes näitas kaht südantsoojendavat klippi Kihnust. Esimene oli lasteaia avamine (Kihnu sai läbi aegade esimese lasteaia), kus näitas üht tillukest musilindu ringi roomamas, korralikult Kihnu seelik seljas:) See tundus nii tohutult armas! Teine uudisklipp oli siis Kihnu esimese tenniseväljaku valmimisest. Jõle lahe oli vaadata kaht Kihnu seelikutes naist reketitega palli taga ajamas:)))))

Mulle tohutult Kihnu meeldib. Nende kultuuriarmastus ja soov säilitada oma. Ei lasta end niiväga muust maailmast mõjutada. Ja otse loomulikult Kihnu naised!!! Hämmastavad naised. Nii tugevaid pole küll kusagil. Mul on olnud au mõnega neist vestelda ja nende maailmavaade sobib mulle suurepäraselt. Nad ei VAJA ühtki meest selleks, et oma eluga toime tulla. Kihnu naine teeb ära kõikvõimalikud tööd, mees vaid joob ja käib kalal. Kõik muu on naiste kanda. Ja nad ei virise sealjuures. Saavad edukalt hakkama, teevad kõik vajaliku ja kasvatavad üles lapsed.

Minu esimene kogemus Kihnuga oli ühel suvel, kui Magnumis töötades otsisime kohta paarisaja inimese suvepäevade korraldamiseks. Siinjuures meenub mulle Kristiine, tohutult ilus ja energiline ja mis esmatähtis - mõistusega tütarlaps Magnumist, kes nüüdseks on loonud omaenda firma. Krt, ma igatsen teda! Peaks temaga taaskord ühendust võtma ja lõuna tegema.....

Ok. Käisime siis Kristiine ja Jüri Peetsoniga Kihnut avastamas ja kõik korraga armusime sellesse saarekesse. See kuidas meid vastu võeti ja mida meile võimaldati - seda pole lihtne kirjeldada.

Ühesõnaga, meie otsus oli tehtud ja valik oli Kihnu.
Suvepäevad seal saarekesel on siiamaani minu elu ilusaimad. Ülikõva seltskond, super ilm, tohutu külalislahkus ja kõige õnnestumine.. Lisks olin just värskelt armunud/armumas siiani endale ülimalt olulisse inimesse ja kuna ka tema oli seal, siis eks seegi lisas eufooriatunnet:)))

Ekskursioonid autokastides, toidulaual lõppematu kala, pidu hommikutundideni, vabalt voolanud õlu ja siider, sport hiliste õhtutundideni... vot see oli elu:)

Kihnlased on viimasel ajal saanud oma elu-olu parendamiseks ja turismi arendamiseks suhteliselt olulist - nagu seesama tenniseväljak ja hiljuti avatud uus jahisadam. Ärgem sealjuures unustagem ka neidsamu oma kultuuri väärtustavaid/säilitavaid kangeid Kihnu naisi, kellel pole mingi probleem istuda täies naiserõivas mootorrattale ja randa kalasaaki vaatama kimada:)

Oehh, tahaks sinna veel...

Kommentaare ei ole: