laupäev, veebruar 22, 2014

1

13.veebruaril sai meie Väikemees tite east lapse ikka.
Nüüd on meil kodus 1-aastane poiss.

Tollel päeval oli tegelasel pikkust juba 82cm. Arsti ja graafikute kinnitusel keskmisest poisslapsest pikem. Aastane juurdekasv 29cm...
Juuksed muutuvad õrnadest karvadest aina enam karmideks. Tihedad ja paksud juuksed, kuigi heledad.
Hambaid suus 13 (tolle kuupäeva seisuga, tänaseks juba 14).
Enam eriti ei kõnni, pigem aina jookseb.

Lemmiktegevuseks on kasside tagaajamine ja koristamine. Mhmhh :) Talle on lausa oma tolmuimeja voolik eraldatud, kuna emmet jäljendades käib mööda tube ringi, voolik peos ja teeb muudkui "uuu, uuu, uuu". Harja kätte saades sama lugu. Uuuuuu saatel koristatakse elamist ikka mitu korda päevas :)

Sööb juba ammu kõike seda mida meiegi. Tema omaalgatuslikuks lisandiks on siis puukoored, puusüsi ja kui kätte saab, siis ka kassikarvad. Kommi/šokolaadi muidugi ei anna :)
Potti saame ka ikka peaaegu iga kord midagi, kui potil istumine käsil, kuid ise potile veel ei küsi.
Aru saab paljudest sõnadest. Kui nt küsida "kus pall on?" või "kus vihmavari on?" vmt, siis läheb ja toob või näitab. Ise vormib sõnu aga alla 10-ne: lamp, aitäh, kaahhh (kass), eieiei, mämm-mämm, emme, koju ja võib-olla miskit veel, ei tule hetkel pähe. Sageli peab pika jutud maha ilmeka intonatsiooniga bää-bä-bää häälitsedes.

Pole veel ühtegi tervet ööd maganud meid äratamata (ega ta ise enamasti ärka, äratab vaid meid :D). Endiselt on meil in vaheldumisi suht magamata ööd veidi paremate öödega, kuid siiani pole me ainsatki ööd saanud magada nii, et kumbki meist kordagi tõusma ei peaks. Aga on läinud üldjoontes veidi paremaks varasemaga võrreldes. Lootustandev...

Iseloom on täitsa olemas. Katsetab, vahel vibutab, vahel keeldub sõna kuulamast, samas on ka päevi, kus võtab ilusasti kuulda, mis räägitakse ja arvestab. Avastasime, et nõudlikkus ja sõnakuulmatus on küllalt sageli seotud hammaste tulekuga ehk siis ilmselgelt halva enesetundega. Üldiselt päikeseline poiss.


Armastab muusikat. Tantsib, kui muusikat kuuleb. Kui issi miskit ette laulab, siis püüab järele häälitseda :) Väga vahva kuulda, kui hästi välja tuleb :) Eelistab klassikalist muusikat ja rock'i, heade aariate korral lausa tardub ja kuulab täiesti andunult.


Laps, kes ei püsi paigal. Aina traageldab ringi, toimetab ja askeldab. Kohe päriselt ka :)
Väga suhtlemisaldis. Vajab suhtlemist ja koosolemist. Musitab, kui hellushoog peale tuleb :) Hammustab, kui jonn kallal on :(

Igal juhul on tegemist äärmiselt vahva tegelasega :)

7 kommentaari:

Evelyn ütles ...

On küll vahva tegelane :)

soodoma ja gomorra ütles ...

Poiss, mis poiss. Poiss, nagu poiss.
Vahva.

Piret ütles ...

Väga lõbus ja igati vinks-vonks poiss. Rõõmu ja lusti jagub.

ingel ütles ...

Ui, kas emme nägu? Tundub küll. :)
Palju värvilisi ja lõputult põnevaid päevi koos!

LegaalneBlond ütles ...

Palju õnne tagantjärgi!

mama de montagne ütles ...

Kui armas poiss! Ja paljud õnned ka minu poolt tagantjärgi :)

Sipsik ütles ...

Tänud-tänud :)
Ja ei tea mina, kelle nägu :) Ühe raiuvad, et emme, teised, et issi koopia...