esmaspäev, mai 26, 2008

Golfikliinik



Nädalapäevad tagasi veetsime pühapäeva Niitväljal, kus käisime golfimängu õppimas.

Olin senini arvamusel, et golf on üks mõttetu mäng ja täielik vanameeste jura. Arvamus hakkas muutuma peale stimulaatoris mängu katsetamist ja nüüd, kus väljakul käidud, on jurast saanud huvi.
Ja kusjuures see ei olegi nii kallis lõbu kui arvata võiks (varem oli arusaam, et jaks ei käiks ju ikka üle). Ja lisada sinna päevade viisi vabas õhus olemine ning kui ei sõida ringi käruga vaid liigud omadel jalgadel, siis 10km päevas kiirkõnnil vantsimist ja oma golfivarustust (ratastel muidugi) järel vedades on see päris heaks treeninguks.

Löögi kaar ja pikkus sõltub kepist, millega lüüa, kuid enamasti on naised siiski lühema löögiga kui mehed. Loogiline ju.
Üks meie juhendajaist teeb tavaliselt harjutades 150-170-meetriseid lööke, teisel lähevad need sinna 200m ligi. Mõlemad mänginud ikka kohe palju-palju aastaid juba.
Mina kujutasin kohe eriti ette, et ei saa ma nende löökidega hakkama ühti. Stimulaatoris olid mu löögid nii 30-40 meetrit, vahel harva sain mõne 60-se kätte.
Niitväljal harjutusmatil aga peale tehnika natukest harjutamist hakkasid juba ühtlased löögid tulema. Mõni läks liiga suure kaarega ka ja mõni veeres mööda maad, kuid üllatavalt mitmed löögid olid sellised, millega ma ise väga rahule jäin. Eriti kuna mu vigane pöial lõi juba kepi hoidmisest tuld välja (õnneks mõne sähvaka järel ta tuimestus vabatahtlikult ja siis sain juba lüüa).

Kepp oli nr 6 ja juhendaja hõiskas kui nii 50-meetrise löögi tegin alustuseks. Peale veidikest harjutamist tulid juba 75-sed ja siis hakkasid sinna 100 alla tulema. No siuke ind tuli kohe sisse, et mine tea, äkki hakkaksi õnnestuma kui piisavalt harjutada:)

Sel aastal ma veel green card'i tegema ei hakka (vist), kuid ma üldse ei välista, et ma sellega edaspidi tegelema ei hakka... Mõnusalt seltskondlik, samas rahulik ja samas hasarti tekitav ning koormust pakkuv... Mõneks ajaks sai ka lihased nati valusaks.
Mul igatahes juba tõmme on...
Sätib.... ja sätib.... ja sätib....

Lõpuks sai pall auku kah veeretatud

4 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

mu keskmine poiss ka golfab. mitu korda nädalas võtab koti selga, istub rongi peale ja kaob pea terveks päevaks.
korra olen temaga seltsiks ringi kaasa ka teinud, mitu head kilomeetrit sabas sörkinud.
värske õhk ja kõva füüsiline koormus!
igal juhul, tervislik hobi!

ps. aga suht kallis on ta ikkagi.

Sipsik ütles ...

Njah, odav ta küll pole, kuid kui vaadata kasvõi erinevate aeroobikasaalide või ujulate maksumusi, siis hooaja kulu tuleb suhteliselt sama:)

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Ma olen ka elus paar korda golfikeppi käes hoidnud aga sellest pole ilmselt piisanud, et päris suur huvi antud ala vastu tekiks.

Anonüümne ütles ...

hetkel on nimetet tegevuse juures veel selline kerge eksootika maik kodumaal, millest ka hinnatase ja mõningad üsna tobedad reeglid klubides. meerikas ja lääne-euroopas on suhtumine vabam ning kohati hinnatase tunduvalt madalam.

probleem tõenäoliselt on jätkuvalt majandusmudeli viljelemises, kus püütakse kasumit teenida mitte käibe (sest see eeldab tööd ja vaeva nägemist) vaid ühekordse teenuse pealt.