laupäev, märts 29, 2014

88/365 - Esimene palk

Lapsena kolhoosi kapsapõllul teenitut ei pea ma õigeks palgaks, kuna ei mäleta sellest ega selle kulutamisest suurt midagi.
Seega pean oma esimeseks palga saamise ajaks suve 1992.a.

Käisin siis terve suve ühes kaupluses abiks. Kaupa välja panna oli väga mõnus ning veel lahedam oli siis, kui mind vorstiletti usaldati. Siis sai klientidega ikka kohe pidevalt suhelda ja sellal ning pikka aega ka hiljem suutsin ma lõdva randmega misiganes tüüpi vorstist/singist nt 300g ühe lõikega välja võluda :D
Jube eriline oskus, eksole :)

Aga mäletan siiani, mis oli minu esimene ost päris omaenda palga eest - suur vihmavari. Selline võimas, konksus varreotsaga ja puha, mida ei pidanud kokku lappima. Ei kannatanud ma neid lapitavaid siis ega talu ka praegu - väike tuuleiil ja juba on nad lappadi-lappadi tagurpidi.

See oli aga võimas. Mäletan, kuis suure tuulega sai sellega Mary Poppinsit mängitud - lahtise vihmavarjuga jooksuga allatuult ja hüppesse :) Lend oli nii mõnigi kord muljetavaldav :)
Eks ma olin muidugi paras kärbeskaallane ka, kuid ikkagi :)

See vihmavari on mul nr 1 tänaseni. Olen küll neid suuri kolakaid erinevates toonides enesele juurde soetanud, kuid enim kasutust leiab ikka ja jälle vari, mille ostsin aastal '92 (21,5 aastat tagasi..) oma esimese palga eest :)

Kommentaare ei ole: