neljapäev, jaanuar 09, 2014

9/365 - Muna

Huvitav kas munadest saab ennast umbe süüa?
Ma pole seda küll veel suutnud, kuid mine tea...

Olen nimelt kohutav munahoolik. Võin seda süüa igal kujul ja igal kellaajal, samuti pole kogused naljalt piiritletud.
Seetõttu on meil kodus alati mune. Poest ostame palju karbitäisi korraga, vähemal puudub lihtsalt mõte.

Kuna muna juures selle õige meki annab kollane, siis ei saa praeguste seisude juures minust iial seda tegelast, kes söök munavalge-omletti või muud sarnast. Õhh! Aga see va kollane...

Teine, millesse sama suure kirega suhtun ja seda otsatult süüa võin, on tomat. Mitte kollane. Ja mitte ka liiga punane. Punane võib olla roogade sees ja võileival, niisama otsast söömiseks on parimad kergelt oranžid ja kindlasti tihked :) Noh, et ikka hapusust kah veidi oleks :)

Oma munalembuses olen siin kaalunud lausa varianti, et ehk nüüd maakaks hakates peaks kanad võtma... Aga ma ei talu seda va kanakaka haisu, kohe üldse mitte. Seega tuleb vist siiski leida mõni kanapidaja, kellelt hulgi mune saaks.

12 kommentaari:

Evelyn ütles ...

Kui meil maal kanad olid, oli nii hea pesast värskeid mune korjamas käia! Sa tee neile metsa alla suur aed ja ega sa kanalasse nii tihti satu ka, et hais häirima peaks 😊

Sipsik ütles ...

Mismõttes ei satu :D:D:D
Kes neid siis toidab-joodab ja s**** kühveldab :D?
Aga see värske muna alati olemas... See on hirmsuur ahvatlus!

Ei taha võõraid enda piiridesse askeldama ka, muidu võtaks laudalise :) Või peaks kanade puhul ütlema "kuudilise"? :)

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Ma ka hull tomatiholic ja just värsketena, mitte marineerituna. Võin süüa kilode kaupa neid nagu õunu. Kunagi, kui ma vbla ka maal äkki elan või linna lähedal maal, siis tahan kasvuhoonet, kus ma siis kasvataksin tomateid. Sest varre otsast päikeses küpsenud tomati maitse on parim!

Muna mulle niivõrd ei meeldi...

Sipsik ütles ...

Ohhhh, ära räägi! See päikese soojus tomati nahal... Õnnis ohe :)

Ma ka unistan sellest, et endale mõne aja möödudes minu vajadusi arvestav kasvuhoone rajada. Ja siis saan seal kasvatada täpselt seda mida tahan ja võtta just seda värsket... :)

Unknown ütles ...

Tule taevas appi, no palju sa neid mune siis sisse süüa võid? :) Head asjad küll, aga meil läheb kolme peale max kuuene karp nädalas :/

Evelyn ütles ...

Toitmiseks on kanadel selline suur tünn, kust neile teri alla pudiseb, selle paned täis ja pikalt jätkub. Vesi samasuguse süsteemiga - kui mune lähed tooma, vaatad üle ja ongi kõik :)
Sitta kühveldab vanamees :) ja ega seda igapäev tegema pea -vastu sügist ja vastu kevadet. Nad ei ole kassid, kelle tagant igapäev koristama peab :)

Evelyn ütles ...

Kanade kõige suurem mure saab sul olema hoopis see, et rebased ja kullid jaole ei saa - selleks peab olema terve kanala ja katusega aed. Ja mõtle - kui suvel kuskil rohid, annad umbrohu neile ja munakollased on pärast ekstra kollased :)

LegaalneBlond ütles ...

Oi. Kui me keelesöömise osas ei olnud ühte meelt siis munasöömisele kirjutan kahe käega alla! Meie toome poest min 3 10-muna karpi ja mina ei ta kuhu nad kaovad :) Tegelt tean, kookidesse, omlettidesse, praemunadesse, keedumunadesse.

Sipsik ütles ...

No täpselt, muna käib ju kõikjale :)

Mina näiteks tahan vahel kiireks eineks praesaia praemunaga. Mõlemaid 3 tk pannile ja kõht täis. Kui nii teha 3 päeval järjest, ongi pea karp mune otsas.
Lisaks erinevate roogade sidusaineks, suurepärased ka lahtise piruka sees, kui segada muna, merevaik ja piim möginaks ja sellega pirukas mahlaseks küpsetada.
Või siis paar tomatit ja kolmandik kurki taldrikule tükeldada, lisaks 3-4 keedumuna ja ongi kiire värske salat :)
Ammugi ei saa mööda sellest, et ütlemata tore on keeta ports mune, panna need külmikusse ja siis vahel haarata üks nii möödaminnes, koorida, suts soola peale ja kolme ampsuga taas hetkenälg rahuldatud :)

Ja paistab, et tugev toit minu kehale sobib, kuna tervis on ikka hirmus hea. Nohu on kõige sagedasem külaline, see käib nii korra kahe aasta jooksul. Muud tõved veelgi harvemini :)

Aga Evelyn, sa mõjud juba ohtlikult!!! Teed selle va kanapidamise nii lihtsaks, et mine tea...
Paari-kolme mesitaru tahan nagunii metsa alla, nüüd siis hakkavad kanad kah mingit nägu kujundama... No tule taevas appi, päris talupidaja must saamas :D Kes oleks seda arvanud :D

Eeps ütles ...

Jaa, need otse-kasvuhoonest-tomatid soola-pipraga hea raamatu kõrvale närimiseks, ohhhhh :)

Sipsik ütles ...

:D:D:D
Oleks juba hooaeg, eksole :)
Need poe plastmassist tomatid ei ole võrreldavadki!

Unknown ütles ...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 1 nädal tehing.


Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 1 week transaction.