teisipäev, aprill 22, 2014

Hirmsad lood


Paar hilisõhtut tagasi astusin tavapäraselt ööpimeduses terrassile, et vaadata, kas karvikloom Vidrik tahaks tuppa tulla või plaanib ta öö õues veeta.

Seisin seal vaikuses ja nautisin öist värskendavat olemist, kui järsku rebestas õhu kellegi kole kraaksuv karjatus. Ja see kordus ja kordus ja kordus...
Ja see kostus pea otse meie sauna tagant. Igatahes sauna tagant metsatukast.

Hääl oli jube - tegemist oli justkui kraaksuva koeraga. Ma tõepoolest ei oska seda paremini seletada. Kiledad ja haukuvad, möriseva alatooniga kraaksatused.
Kes kurat see on ja miks ta selliseid hääli teeb? Kas keegi on kellegagi vastakuti ja surmahirm või lausa surmaagoonia mängus? Kas see olukord võiks kuidagimoodi mu kallist kassi ohustada? Miks see kassiniru ometi peab õues olema, tulgu tuppa, kus on turvaline!

Kassi ei kusagil.
Käisin veel mõned korrad kuulatamas - vastasseis jätkus, kuna hääled ei lõppenud.
Egas muud kui haarasin telefoni ja helistasin äraolevale Vanamehele. Uurisin, et ehk on kährik või rebane selle taga? Mis häält teeb kährik? Tean, et haugub, kuid kuidas täpselt ja kuidas mis hetkel?

Kui olin veidi kraaksudes telefoni haukunud, kuulsin Vanameest südamest naervat. Ta teadis täpselt, kellega tegemist ja et see tegeleane kohe kuidagi me kassi ei ohust...
Kraaksuvaks haukujaks osutus nimelt pulmahüüdes sokk :) Ta juba mitu õhtut oli teist kuulatanud, sellal kui mina kas mänguasju koristasin, nõusid masinasse toppisin või oma hiiglaslikku kõhtu kuidagimoodi magamisasendisse sättida püüdsin.

Et siis jah, sokk tahab keppi, kuid mina satun paanikasse ja pabistan kassi pärast.
Mul läheb ikka aega, et maakaks kasvada :)

****************************

Täna "Aktuaalses kaameras".
Riigikogus avatud uksed ja intervjueerivad külastajaid. Teatab siis üks neidis, kellele mikrofon nina alla surutud, et ta juba ammu tahtnud tulla ja nüüd siis avanes võimalus. Reporter seepeale uurib: "Olete ise ka selline poliitika jälgija või poliitiliselt tegev?"
Neiu vastu: "Mitte just väga palju... Aga kunagi olin Miss Tallinn ja natuke see ka võib-olla poliitikasse puutub."

Ma olin nii jahmunud, et... et ma tegelikult ei oskagi kohe midagi kosta.
Mulle üldse ei meeldi inimeste arvustamine ja muu selline halvatooniline tundmine, kuna kes ma selline omast arust olen, kuid... no vahel ma ka libastun oma sallimise teel ja lihtsalt ei suuda lõpuni mööda hanesulgset selga lasta...
Hirmus lugu, hirmus...

Kommentaare ei ole: