neljapäev, november 06, 2014

Arstil käidud...


... ja Noorem Poiss on mehiselt kasvanud!
3kuu ja 5päeva vanuselt siis 7,8kg ja 65,5cm... Pole ime, et ta pooleaastase riideid kannab :)
Arst arvas, et poole kuu pärast võiks alustada kergel kujul (nt kõrvits) lisatoidu andmisega, kuna tema leidis suust teise krudiseva koha veel, mis peaks tähendama kohe-kohe lõikuvat teistki hammast.
Ning meie veel imestasime, et miks pagana pärast ta nii hirmsasti ilastama on hakanud...

Aga seda lisa andmist veel vaatame. Kõhu saab ta ilmselgelt täis ka minust, kuna 800g kuus juurde võtta on väga hea toidu peal olemise indikaator :) Aga noh, varem võttis igas kuus täpselt kilo lisaks, seega jajaa, nälg paistab :)
Pigem oli arstil see mõte, et kui me seda soovime, siis lapse organism on selleks valmis ja see oleks võimalus mulle puhkust anda. Praegu ta muidu sisuliselt kogu aeg sööb... No päevasel ajal nii 1,5 tunni tagant. Huhh! Ülejäänud aja kas krooksub, kakab niipea, kui uus mähe all, mögistab toitu välja, tukub, naerab/jutustab (poisil on tõsine mölapidamatus - täiesti ississe :D), sakutab tekke-rätte-kõristeid või uudistab suuril silmil ümbrust. Ja siis hakkab jälle sööma ja siis jälle see muu värk...

Tänasest hakkas siis ka seljalt kõhule keerama. Ja kui juba kõhuli saab, siis ukerdab puhisedes senikaua, kuni soovitud eesmärgini end venitab. Täna näiteks peale seda esimest pööret liikus diivanil poole oma kerepikkusest edasi mõne minuti jooksul ja tema ponnistused pidin ma katkestama vaid seetõttu, et pool tema kehast oli juba üle diivani serva. Eks seda ussikese moodi liikumist ole omajagu naljakas vaadata, kuid tegelikult on asi naljast kaugel. Enam teda omapead jätta ei saa, et köögis rahulikult paar võileiba kokku keerata.

Nüüd nii suur tegelane küll, et alustame beebikooliga :) Vaatame, ehk juba järgmisel nädalal :)
Mulle kah vaheldus ja puha...

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

minu väikemees oli ses vanuses 64 cm ja 6,93 kg. Sündis küll "ainult" 3,6 kg ja 51 cm. Ses vanuses tegi meeletuid kasvuspurte ja mul oli lootus, et temast saab Eesti Sabonis. Aga nüüd 11 kuusena on kasv/kaal pmts toppama jäänud :) Aga tubli mutukas ikkagi, et nii vara pöörab jm. Ole tubli ja lohutuseks, et kui laps saab 6 kuud vanaks, siis läheb arvestatavalt kergemaks ja siis umbes hakkavad nad suuremaga koos juba mängima ka

Sipsik ütles ...

Ossaa, siis sul ikka oli ka päris hiiglane tollal :D
Ma ise siin naeran ka, et muudkui rääkin oma pikkadest viikingitest, täiskasvanuna osutuvad aga 1,50 pikkadeks :D Et see oleks "huumor" ja õppetund :)

Aga seda ootan küll väga, mil nad koos mängima saavad hakata. Eriti kui vaadata, kuidas nad üksteist fännavad :D