esmaspäev, november 17, 2014

Loll ema

Vanem Poiss istub klaasukse ees ja mängib.
Osa mängust on iga natukese aja tagant naerda kilgata ja "Mää, mää! Näe, Mää!" hüüatada.
Noh, kuna pidevalt vaatame raamatutest erinevaid loomi ja õpime nende hääli, siis see lammaste teema on ammu juba selge jah. Ja no ju siis on tema tänases mängus kujuteldavatel lammastel roll mängida.
Nii arvab rumal lapsevanem.

Tegelikkuses võttis laps täiesti loomulikuna, kuid siiski rõõmu väljendamist vajavana asjaolu, et meil hooviala ja metsa piiril, maja vahetus läheduses, koperdasid kolm kitsekest. Seal, kus me oma autosid pargime ehk siis kitsed sõid autode platsi kõrval mahlast rohtu. Laps oma mängimiste keskel siis aeg-ajalt hüüatas ja rõõmustas, kuid lapsevanem reageeris alles siis, kui ise aknast mööduma ja valgeid välkuvaid sabatutte märkama juhtus.

Ikka kohe pikka aega nosisid seal. Poissi hoidsid nad juba ammu enne pikalt elevil ja sain minagi neid jupp aega imetleda.
Enamasti liiguvad nad kiiresti, näiteks siis, kui maja taga kappavad. Ehk siis tõenäoliselt sirgelt lõikavad :) Noh, nii 10m kaugusel majast... Sedakordne nosimine oli aga pikk ja põhjalik ning ülimalt rahulik.

Seejärel, kui kitsed majesteetlikult mööda teerada minema jalutasid, ilmus samas kõrval olnud kuuse alt välja meie karvik-kassloom Vidrik :) Ju ta oli neid seal luuranud.

Vanamees sai väikse kiire klõpsu kah neist teha, kui nad oma teed minemas olid.

PS: Need nagu meie omad kitsed kohe. See kolmik liigub meil sageli :)

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Meil samamoodi on oma kolm kitse, kes ümber maja elutsevad :) Hommikuti tööle sõites tervitavad pimedas üle tee joostes ja kodustel päevadel akna alt läbi jalutades.

Sipsik ütles ...

No elu nagu lill, eksole :)
Mulle hirmsasti meeldib, kui lapsed saavad osa looduse olemisest ja võtavad seda loomulikuna. Ehk et nt õunad ei kasva poes ja muu taoline :)